De mulți ani, smartphone -urile au un loc proeminent în activitățile și interacțiunile de zi cu zi. Au multe caracteristici care le fac practice și plăcute de utilizat zilnic.

Aceste accesorii sunt cu atât mai interesante cu cât domeniile lor de expertiză se extind treptat de-a lungul anilor. Astfel, fiecare generație de telefoane mobile poartă o serie de inovații care simplifică executarea sarcinilor tradiționale complexe și consumatoare de timp.

Cu toate acestea, mulți proprietari ai acestor bijuterii tehnologice continuă să se limiteze la utilizările de bază ale dispozitivelor lor. Iată 10 lucruri interesante pe care le poți face cu smartphone-ul tău în 2022 !

Scanați documente și coduri QR

Cu camerele din ce în ce mai sofisticate, astăzi există multe soluții relevante și eficiente pentru scanarea diferitelor documente. Pe lângă numeroasele aplicații iOS și Android care oferă astfel de funcții, puteți utiliza pur și simplu instrumentul Google Drive care vă permite să faceți acest lucru.

Putem astfel construi un întreg fișier digital fără a fi nevoie să călătorim pentru a face o scanare fizică. În plus, smartphone-urile sunt folosite și pentru a scana și decoda coduri QR și coduri de bare. Această soluție digitală este foarte practică pentru identificarea produselor și autentificarea documentelor.

Filmați ecranul telefonului

Îți poți programa telefonul astfel încât să înregistreze pe video toate activitatile care se efectuează asupra acestuia. De asemenea, puteți face aceste înregistrări video cu sunet. Această funcție este adesea folosită pentru a înregistra videoclipuri cu instrucțiuni despre un software, aplicație sau setări.

Cu toate acestea, unii oameni îl folosesc în scopuri necinstite, inclusiv pentru salvarea informațiilor personale ale altor persoane care își folosesc smartphone-urile. Prin urmare, aveți grijă când introduceți date sensibile pe un dispozitiv care nu este al dvs.

Activați Modul întunecat sau Modul Noapte

Modul întunecat nativ a fost recent pus la dispoziția utilizatorilor cu sistemul de operare mobil Android 10. Este activ atât în ​​meniurile telefonului mobil, cât și în aplicațiile Google și aplicațiile terțe compatibile.

Scopul său principal este de a vă permite să utilizați smartphone-ul într-un mediu cu lumină scăzută, fără a ataca ochii. Schimbă imaginea de fundal în negru și adaptează fontul pentru a face ecranul mai ușor de utilizat.

În plus, este posibilă programarea orelor la care dispozitivul trece automat în modul noapte sau iese automat.

Eliminați accesul aplicației la datele personale

Fără să ne dăm seama, se pot crea cu ușurință breșe de securitate prin acordarea de permisiuni necorespunzătoare anumitor aplicații. În timp ce aplicații precum WhatsApp, Facebook sau Google Maps funcționează pe baza unor informații personale, altele nu.

Accesul la informații sensibile poate fi utilizat numai pentru marketing direcționat sau publicitate abuzivă. Cu toate acestea, aveți două opțiuni pentru a reduce expunerea datelor dvs.

Pe de o parte, puteți verifica datele sensibile la care are acces fiecare aplicație și puteți dezactiva permisiunea. Pe de altă parte, alegem anumite date pe care dorim să le protejăm și dezactivăm toate accesările neesențiale ale aplicațiilor.

Găsiți un smartphone pierdut sau furat

Această soluție este una dintre principalele active de securitate ale smartphone-urilor. Într-adevăr, vă permite să vă localizați smartphone-ul, să lăsați un mesaj sau să trimiteți un semnal către dispozitivul dvs. în caz de pierdere sau furt. Cu toate acestea, sunt necesare unele ajustări în amonte pentru a profita de aceste avantaje.

Acestea sunt configurații care permit telefonului mobil să trimită înapoi locația exactă sau să emită semnale. De asemenea, atunci când șansele de a găsi dispozitivul se scad, puteți șterge toate datele sensibile de pe acesta pentru a preveni ca acesta să cadă în mâinile greșite.

Începeți să imprimați de pe telefon

În trecutul destul de recent, a trebuit să treci prin multe bătăi de cap pentru a imprima un document de pe smartphone. Cu actualizările frecvente ale telefoanelor mobile, acum este un lucru relativ ușor.

Imprimările pe smartphone pot fi controlate de la distanță atunci când imprimanta este pornită. Această caracteristică simplifică sarcinile de imprimare ale multor lucrători și crește productivitatea. Pe un sistem Android, puteți utiliza Google Cloud Print.

  • Instalați Google cloud Print pe smartphone dacă este necesar.
  • Deschideți aplicația Google Cloud Print (Setări, Setări avansate, Imprimare).
  • Activați Google Cloud Print.

Dacă sunteți conectat la același cont Google ca și stația de lucru sau dacă vă aflați în aceeași rețea locală, puteți vedea imprimanta. În cele din urmă, aplicația Airprint utilizată vă permite să profitați de această caracteristică grozavă pe iPhone.

Dezvolta-ti creativitatea

Smartphone-urile sunt instrumente de învățare din ce în ce mai grozave. Fluide și ușor de utilizat, pot face antrenamentul mai instinctiv. De exemplu, youtuberii, videografii și persoanele care au nevoie să realizeze videoclipuri în diverse scopuri se pot descurca adesea cu performanța excelentă a camerei telefoanelor lor mobile.

Muzicienii și profesioniștii sunetului pot folosi, de asemenea, anumite smartphone-uri de înaltă performanță pentru a face primele înregistrări sau editări. În cele din urmă, pe Apple Store sau pe Google Play Store, puteți accesa o serie de programe care sunt distractive, cât și creative . Multe jocuri mobile se pretează bine în acest sens.

Folosește-ți smartphone-ul pentru a câștiga bani

Există multe modalități de a câștiga bani cu un smartphone. Mai mult, acest dispozitiv poate deveni un instrument de lucru în sine. De exemplu, folosind telefonul, puteți:

  • Supravegherea vânzării online;
  • Participați la sondaje plătite;
  • Testați site-urile de aplicații și fiți plătit;
  • Tranzactioneaza produse financiare pe bursa;
  • Fii plătit pentru a viziona videoclipuri și reclame etc.

Lista nu este exhaustivă deoarece posibilitățile sunt numeroase.

Aveți date meteo mai precise

Smartphone-urile ne eliberează și de constrângerea de a aștepta venirea stirilor meteo la televizor pentru a ne planifica ziua.

Datorită multor aplicații mobile de înaltă calitate, este posibil să aveți prognoza meteo in timp real pentru diferite regiuni și pe perioade diferite. Cu toate acestea, unele smartphone-uri au programe meteo native care sunt mai mult decât suficiente.

GPS si harti moderne

Hărți Google și multe alte aplicații au ghiduri excelente de orientare. De asemenea, aceste soluții includ în general o funcție de rezervă a rutei. Aceste caracteristici sunt deosebit de utile pentru turiști și pentru iubitorii de plimbări și safari.

În realitate, aceste aplicații mobile folosesc telefoanele ca trackere. Drumul parcurs este memorat și folosit ca reper pentru a se reorienta dacă este necesar. În plus, cu multe aplicații, poți beneficia de asistență audio care te ghidează către o destinație specificată.

Acestea sunt cele 10 lucruri interesante pe care le poți face cu telefonul tău mobil în 2022 !

Distribuie.

Marian Ciobanu, redactor-şef pentru publicaţia Geeki.ro, pasionat de tehnologie, maşini, divertisment nerd, ştiinţa şi jocuri video, îmi place să testez telefoane, laptopuri, dispozitive foto/video, tablete şi alte diferite gadgeturi iar aceste informaţii le împărtăşesc prin acest website.În perioada 2014-2018, am fost fondator şi redactor-şef la revista online de ştiri şi informaţii tehnologice BetIT, apoi din 2019, am început un nou proiect numit GEEKI, un portal de ştiri şi informaţii IT&C, unde puteţi găsi diverse articole despre Hi-Tech, Ştiinţă, divertisment nerd, jocuri video şi multe altele.În momentul de faţă folosesc un Samsung Galaxy S22 Ultra ca şi telefon principal pentru foto/video şi alte task-uri în serviciul website-ului, iar pentru conţinutul site-ului, şi bună gestionare a lui, folosesc un computer făcut "pe piese".

Lasa un raspuns