Încă de la începuturile cms-ului WordPress au apărut nişte module, acestea sunt menite pentru dezvoltarea platformei prin adăugarea de diferite chestii, precum unelte de optimizare cache, seo şi multe altele, aceste plugin-uri sau module sunt create de diferite persoane şi le poţi instala direct din panoul administrativ WordPress fără prea multă bătaie de cap, aşadar, în acest articol o să scriu despre: 10 module utilitare pentru WordPress!

Hai să începem!

10 module utilitare pentru WordPress

  1. Yoast SEO – Acest plugin este menit să vă ajute în îmbunătăţirea SEO, are diferite funcţii, precum adjustarea articolelor printr-un cuvânt cheie focalizat şi o bulină care are diferite culori, culoare care se modifică după cât de optimizat este articolul, aceste culori sunt: Roşu – slab, Galben – Bun, Verde – Excelent. Pe lângă asta ai o mulţime de unelte, gen XML Generator Sitemap şi multe altele pe care te las să le verifici tu singur.
  2. Wordfence Security – acum mi-am dat seama că trebuia să îl scriu primul, bine, acest articol nu este un top şi nu am clasificat modulele, însă, acest modul este unul foarte bun! Şi de ce zic acest lucru? Păi din simplul fapt că un modul asemenea nu se mai găseşte şi îţi poate oferii o securitate maximă, de la scanarea fişierelor infectate, până la verificarea ip-ului dacă e blocat, apoi o limită de încercare de logare la panoul de control şi foarte multe funcţii, şi acum nu glumesc când zic foarte multe funcţii de securitate, îţi recomand din plin Wordfence Security.
  3. W3 Total Cache –  un plugin simplu şi uşor utilizabil care te poate ajuta în micşorarea încărcării în pagină, mai pe scurt el îţi poate face site-ul mai rapid, ai diferite funcţii precum ştergerea cache-ului din pagină, ştergerea cache-ului din baza de date şi multe altele.
  4. Contact form 7 – un plugin foarte bun pentru cei ce îşi doresc o pagină de contact, am rămas surprins uimit când am putut vedea că un asemenea plugin are peste 1 milion de descărcări.
  5. JetPack By WordPress – fă-ţi legătura direct între WordPress şi site-ul tău, ai diferite statistici puse la dispoziţie, despre site-ul tău, articole şi etc. Pe lângă asta, poţi posta articolele direct de pe wordpress.com şi mai bine dacă ai aplicaţie wordpress pe telefon o poţi face mai uşor şi de pe mobil!
  6. AddToAny Share Button – eu zic că nu este un plugin tocmai rău atâta timp cât vrei să îţi promovezi site-ul, este ok pentru când vrei să dai un share mai uşor şi probabil nu vei fii singurul care va da, deci este recomandat să îl ai, cum îl am şi eu şi cum le am pe toate menţionate.
  7. WooCommerce – dacă ai un magazin on-line şi vrei să îl pui pe WordPress, fără WooCommerce nu faci nimic! Din punctul meu de vedere, cu acest modul, poţi face un magazin on-line de mare succes pe platforma WordPress, fără buguri şi alte lucruri.
  8. Newsletter – un sistem foarte bun pentru cei care vor să fie la curent cu ceea ce scrii, pe lângă acest lucru, este foarte bun şi pentru tine datorită faptului că utilizatorii vor reacţiona mai rapid la articolele tale dacă văd emailul trimis de către tine din newsletter.
  9. WP-PageNavi – Îţi modifică navigarea dintre posturi, cea cu: <mai puţine> şi <mai multe>.
  10. BuddyPress – un modul excelent dacă ai un site şi ai nevoie de un forum integrat, cu acest modul îţi poţi integra tema într-un board fără mare lucru, la unele teme se integrează singur, doar cu o simplă instalare.

Acestea sunt cele 10 module utilitare pentru WordPress, succes!

Distribuie

Scrie ceva...