11 Lucruri pe care probabil nu le știai despre platforma WordPress

Geeki.ro
By Geeki.ro
5 Min

Dacă și tu adori platforma WordPress la fel de mult ca și noi, atunci cu siguranță îți va face plăcere acest articol unde am adunat câteva din cele mai interesante adevăruri despre platforma WordPress.

#1 WordPress este mai vechi decât Twitter sau Facebook

Prima versiune a platformei WordPress a fost lansată în anul 2003, pe data de 27 mai. Asta o face mai veche și decât Facebook și decât Twitter, două din cele mai cunoscute branduri când vine vorba de internet.

#2 Originea numelui platformei WordPress

Christine Selleck Tremoulet, un blogger foarte prolific, prietenă cu Matt Mullenweg, cofondatorul platformei, este cea care a sugerat ideea acestui nume pe care aproape orice proprietar de website din ziua de azi îl cunoaște.

#3 Popularitatea platformei WordPress este de neimaginat

În prezent există peste 1.7 miliarde de website-uri pe internet și conform statisticilor, aproximativ 43% din acestea sunt dezvoltate în WordPress, lucru pentru care această platformă este de departe cel mai popular sistem de administrare a conținutului online.

#4 WordPress deține o cotă de piață de 76.4%

Când vine vorba de sisteme de administrare a conținutului online, WordPress deține 76.4% din cota de piață urmat de Wix, Joomla și Drupal. În afară de acestea, mai există și Squarespace, TYPO3 CMS, Weebly, Microsoft SharePoint, Jimdo sau DNN.

#5 WordPress este o platformă open source, gratuită

WordPress este lansată sub licența GNU GPL ceea ce o face o platformă gratuită și disponibilă tuturor. Mai mult, codul sursă, pe lângă faptul că este 100% gratuit, el poate fi descărcat de către oricine și modificat după bunul plac.

#6 WordPress nu este deținut de nicio companie

Pentru ca WordPress să rămână pentru totdeauna un platformă gratuită, open source, cofondatorul ei Matt Mullenweg a înființat fundația WordPress, o organizație non-profit care deține trademark-ul WordPress și protejează statutul acestuia.

#7 WordPress nu are un director

Din moment ce este un proiect open source și nu este deținut de nicio companie, WordPress nu are un director și este dezvoltat de developeri din întreaga lume. Pentru rezolvarea bug-urilor și lansarea de noi funcții are loc un proces decizional foarte complex, care face ca lucrurile să meargă așa cum le știm.

#8 WordPress alimentează o industrie de miliarde de dolari

Sute de companii din întreaga lume și profesioniști de top își prezintă și își comercializează produsele și serviciile online prin intermediul platformei WordPress. Din acest motiv, se poate spune că WordPress este motorul care alimentează o industrie de miliarde de dolari.

#9 Miliarde de descărcări de module pe an

Dacă te-ai întrebat de câte ori pe an sunt descărcate modulele WordPress, ei bine, avem și o cifră aproximativă. Conform website-ului wpbeginner.com, se pare că doar în anul 2016, când doar puțin peste 20% din website-urile de pe internet erau create în WordPress, modulele acestei platforme au fost descărcate de 1.48 de miliarde de ori. Acesta este un volum cu aproximativ 48% mai mare decât în 2015, dar infinit mai mic decât la ora actuală, când WordPress pur și simplu a acaparat internetul. Tot legat de aceste module, mai putem spune că ele sunt sursa principalelor motive de stres când vine vorba de această platformă. Ca și concept, fiecare modul WordPress este o operă de artă. Dar când te confrunți cu probleme de compatibilitate sau când trebuie să actualizezi fiecare progrămel în parte, atunci lucrurile se complică. Dar dacă vrei să folosești WordPress și să te bucuri de toate avantajele sale fără bătăi de cap, o poți face liniștit apelând la niște servicii premium de mentenanță WordPress care să te scape de stres.

#10 Evenimente WordPress pretutindeni în lume

Evenimentele oficiale WordPress se numesc WordCamps și au loc în câteva zeci de țări de pe glob și adună un număr de câteva zeci de mii de participanți, toți utilizatori ai acestei platforme.

#11 WordPress are o familie extinsă

Nu sunt la fel de populare ca WordPress, dar platformele bbPress, BuddyPress și GlotPress fac parte din aceeași familie cu WordPRess și sunt toate niște programe open source, ce au la bază aceleași principii ca și celebrul sistem de administrare a conținutului online.

Urmărește Geeki.ro și pe Google News

Distribuie acest articol
Postat de Geeki.ro
Articolele contorizate de acest "autor" sunt de regulă comunicate de presă, anunţuri, şi alte articole guest post ce nu sunt atribuite niciunui autor de pe site-ul geeki.
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.