Cultura

3 motive pentru care camerele de supraveghere ajută la prevenirea răspândirii noului virus!

Situația pandemiei de Coronavirus se înrăutățește de la o zi la alta. Pe teritoriul României se înregistrează zilnic un număr alarmant nu doar de noi îmbolnăviri, ci și de morți. În acest ritm, țara se poate confrunta cu o nouă situație de criză.

În aceste condiții, fiecare firmă trebuie să ia cele mai stricte măsuri de protecție a angajaților și clienților lor, dacă este cazul. Un rol nebănuit de important la acest capitol îl joacă sistemul de supraveghere video. Pe lângă faptul că asigură o mai bună securitate a companiei, el se dovedește extrem de util și pentru combaterea răspândirii noului virus!

Iată 3 motive pentru care trebuie să îți instalezi camere de supraveghere, dacă nu ai făcut-o deja! 

  • Reduci numărul de persoane care intră în contact

Dacă te-ai hotărât să îți chemi din nou angajații la muncă sau ai optat pentru un sistem hibrid, aceasta înseamnă că foarte multe persoane vor fi nevoite să petreacă mult timp una în compania celeilalte. Cel mai expus este, în acest caz, paznicul. Chiar dacă este posibil ca angajații tăi să nu intre în contact cu toată lumea, ci doar cu membrii echipei lor, cu toții se vor întâlni cu paznicul la fiecare intrare sau ieșire din clădire.

În schimb, dacă folosești pentru supraveghere niște camere de luat vederi și îl pui pe acesta să monitorizeze totul de pe ecran, atunci reduci considerabil riscul răspândirii bolii. Pentru a putea face acest lucru, ai nevoie, însă, de un sistem de supraveghere de exterior. Dacă încă nu ai achiziționat unul, vezi oferta aici, pentru cele mai performante sisteme la acest capitol, care să te scape definitiv de griji!  

  • Poți monitoriza comportamentul angajaților

Dacă folosești, în plus și un sistem de supraveghere pentru interior, atunci vei putea ține sub observație și comportamentul angajaților. Este tentant să nu respecți întocmai ca la carte măsurile de siguranță, precum purtarea măștii în interiorul incintelor sau dezinfectarea periodică a mâinilor, în special dacă știi că nimeni nu te poate verifica. 

Dacă utilizezi camerele de luat vederi în acest scop, pentru a te asigura că toate regulile sunt respectate întocmai, atunci poți reduce din nou riscul răspândirii bolii. 

  • Poți reface, la nevoie, lista de contacți a unui bolnav

Dacă, totuși, apare vreun caz de îmbolnăvire la tine în firmă sau în clădirea în care îți desfășori și tu activitatea, atunci camerele de luat vederi îți pot veni din nou în ajutor. Funcționând de permanență, ele înregistrează toate contactele dintre diferite persoane, de aceea, la nevoie, acestea pot fi folosite pentru a reface invers traseul infectării. Astfel, poți avertiza din timp angajații să fie atenți și să rămână acasă pentru 14 zile, după recomandările statului, în cazul în care au interacționat cu bolnavul. 

Iată, așadar, de ce camerele de supraveghere se dovedesc a fi o necesitate în această perioadă. Ele nu doar că asigură siguranța angajaților tăi, dar ajută și în prevenirea răspândirii noului virus. Așadar, nu ezita să îți echipezi și tu firma corespunzător!

Sursa foto: Unsplash.com

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *