5 motive pentru care Galaxy S20 este mai bun decat Galaxy S21

Iată cinci motive pentru care seria Galaxy S21 (în special modelul standard) este mai proastă decât Galaxy S20 . Da, ai citit bine. Deși vorbim despre dispozitive noi tocmai prezentate de gigantul sud-coreean, nu putem nega faptul că – în anumite privințe – a existat o degradare a specificațiilor tehnice … și nu numai.

Galaxy S21: Samsung aduce cateva regrese

Noul Galaxy S21 s-a inspirat din cea mai recentă gamă de Note20, atât ca formă, cât și ca funcție. Spre deosebire de anul trecut, astăzi există o diviziune mai clară între cele trei modele Galaxy S21 … și se arată. Alegerile discutabile pe care Samsung le-a făcut de data aceasta fac ca noile S21 să fie și mai rele decât modelele de anul trecut. Există mai multe retrogradări care sunt prea mari pentru a fi ignorate. Deci sa incepem.

Nu există încărcător în cutie

În pachetul noului Galaxy S21 nu mai există încărcătorul furnizat. Tot ceea ce vă oferă Samsung este un cablu timid USB C. Depinde de dvs. să refolosiți un adaptor pe care îl dețineți deja acasă sau să cumpărați unul nou.

În ceea ce privește tehnologia de încărcare în sine, S21 Ultra a renunțat la suportul pentru încărcare rapidă la 45W și se mulțumește cu aceeași viteză modestă de 25W ca și la celelalte două modele din serie.

Ecranul este „numai” FullHD 1080p

Rezoluția ideală pentru ecranul unui telefon a fost mult timp un subiect polarizant și devine din ce în ce mai intensă aici cu decizia Samsung de a schimba panourile QHD cu panourile FHD pe S21 și S21 + . Flagship-urile companiei sunt oricum la 1080p și niciunul dintre ele (cu excepția Ultra) nu este capabil să gestioneze rate de reîmprospătare ridicate la rezoluțiile maxime QHD, ceea ce este un motiv valid pentru rezoluția mai mică.

Capacitate RAM mai mică

Samsung a realizat probabil că solicitarea sa de a introduce 12 GB RAM pentru întreaga linie Galaxy S20 a fost cam prea mare, așa că se pare că s-a întors pentru a o limita la 8 GB. Numai S21 Ultra poate avea memorie virtuală de 12 GB și 16 GB.

Capac pe spate din plastic

Deși ne-a plăcut implementarea pe standardul Note20 a policarbonatului premium, încă nu pare corect – până în prezent – să introducem un capac din plastic pe telefoane în valoare de aproximativ 1000 USD. Galaxy S21 nu are sticlă pe spate. Cu toate acestea, cadrul este realizat din metal.

Nu există nici o posibilitate de a introduce microSD

Pe lângă toate aceste modificări, Samsung a exclus și slotul pentru card microSD de pe întreaga linie S21. Cu cele două modele standard veți avea opțiuni de 128 și 256 GB, în timp ce cu Ultra puteți alege între 256 și 512 GB.

Separat, am aflat că S21 de bază nu acceptă UWB pentru aplicații viitoare, cum ar fi cheia digitală, în timp ce celelalte două telefoane o fac. Ce părere aveți despre aceste schimbări radicale pregatite de Samsung? Ești gata să le accepți?

Distribuie
Marian Ciobanu

Marian Ciobanu

Marian Ciobanu, redactor-şef pentru publicaţia Geeki.ro, pasionat de tehnologie, maşini, divertisment nerd, ştiinţa şi jocuri video, îmi place să testez telefoane, laptopuri, dispozitive foto/video, tablete şi alte diferite gadgeturi iar aceste informaţii le împărtăşesc prin acest website.În perioada 2014-2018, am fost fondator şi redactor-şef la revista online de ştiri şi informaţii tehnologice BetIT, apoi din 2019, am început un nou proiect numit GEEKI, un portal de ştiri şi informaţii IT&C, unde puteţi găsi diverse articole despre Hi-Tech, Ştiinţă, divertisment nerd, jocuri video şi multe altele.În momentul de faţă folosesc un Samsung Galaxy S22 Ultra ca şi telefon principal pentru foto/video şi alte task-uri în serviciul website-ului, iar pentru conţinutul site-ului, şi bună gestionare a lui, folosesc un computer făcut "pe piese".

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *