Ultimele 12 luni au fost descrise de schimbări majore în societate, pe fondul crizei sanitare globale.
La fel ca mai toate ramurile industriei HoReCa, segmentul hotelier s-a adaptat în timp real reglementărilor contextuale impuse de autorități, printr-o serie de acțiuni menite să ofere cât mai multă stabilitate în tot acest din interval de timp, din punct de vedere al profitabilității.
Iată 5 oportunități de consolidare a poziției în piață pentru hotelierii din România, importante mai ales în contextul lunilor de pandemie:
Regândirea condițiilor de achitare / rambursare
Continut articol
Fluctuațiile constante, privind numărul zilnic de noi îmbolnăviri, dar și adoptarea ad-hoc a unor măsuri de carantinare a diferitelor localități, i-a făcut pe turiști să fie cât mai reticenți, în privința plăților în avans.
Aceștia își doresc în continuare să petreacă vacanțele în hoteluri de lux din destinații de vis, însă au nevoie de certitudini suplimentare din partea hotelierilor și agențiilor de turism.
Aceste certitudini țin de politicile privind achitarea și rambursarea anumitor costuri, în cazul în care vacanța este anulată din cauza măsurilor de distanțare socială impuse de autorități. Așadar, pentru ca un hotel să își poată fideliza baza de clienți în lunile de pandemie, o regândire a politicii de achitare / rambursare este mai mult decât importantă.
Deschiderea către oportunitățile din online
Asistăm cu toții la o schimbare de paradigmă pe care nimeni nu o mai poate contesta în 2021, privind modul în care consumatorii se informează, achită, rezervă produse și servicii, indiferent de domeniu: beauty, fashion, travel, iar lista poate continua.
Online-ul reprezintă un instrument ce simplifică extrem de mult legăturile dintre cerere și ofertă, iar hotelierii trebuie să se adapteze la această realitate, deoarece o amânare a deschiderii către digital implică riscuri greu de acoperit ulterior.
Concurența în HoReCa, mai ales în lunile de pandemie globală, gravitează în jurul puterii online-ului, prin comunicări constante cu bazele de fani, mesaje personalizate ce diferă de la sezon la sezon, platforme interactive ce permit acțiuni autonome ale clienților, așadar, un user experience cât mai bun.
Îmbunătățirea propriei game de produse hoteliere
Tot cu ajutorul instrumentelor de comunicare online, hotelierii pot prezenta în timp real îmbunătățirile aduse gamei propriei game de produse hoteliere.
În prezent, clienții sunt mult mai educați, în privința așteptărilor de la produsele oferite de hotel, în costul pachetului achiziționat, iar fidelizarea lor pe baza acestui criteriu este simplu de realizat.
În cazul cosmeticelor hoteliere, un hotel cu respect pentru toți clienții trebuie să bifeze o listă completă de “Bun Venit”, cu produse ce oferă calitate și confort, indiferent de momentul zilei. Aici putem include: săpunuri și sampoane, geluri de duș, șervețele umede etc
Gama de cosmetice hoteliere Sense oferă o gama variată de produse profesionale, cu un design minimalist și caracteristici dezvoltate în jurul nevoii pentru o igienă personală optimă.. Cosmeticele hoteliere Sense, pe care le poți accesa cu un simplu click pe link-ul de mai sus, conțin informații utile în 4 limbi străine, utile pentru cât mai mulți clienți ai hotelului.
Adaptarea serviciilor la reglementările autorităților
În această privință, hotelurile s-au bucurat de o libertate mult mai mare pentru a se adapta la situația actuală, comparativ cu restaurantele și cafenelele, a căror activitate a fost sistată în totalitate.
Prin alinierea la recomandările în vigoare, privind normele sanitare și de distanțare socială din spațiile hoteliere, hotelurile pot evita penalizările sau chiar retragerea licenței de funcționare.
Implementarea acestor măsuri de siguranță presupune, într-adevăr, costuri ce pot afecta veniturile pe timp de criză, însă raportandu-ne la situația actuală, putem spune că aceste cheltuieli descriu singurul scenariu valid de menținere a unei poziții în piață.
Fidelizarea clienților prin promoții și reduceri de preț
Clienții sunt atrași de ofertele atractivele pe care absolut orice domeniu de business le oferă, în anumite momente-cheie ale anului: Crăciunul, vacanța de primăvară, concediul de vară samd
Aceștia rezonează mult mai bine cu ofertele sezoniere construite în jurul promoțiilor sau reducerilor de preț, mai ales în contextul în care limitarea opțiunilor de vacanță (din cauza pandemiei) și lipsa unui buget consistent (comparativ cu alți ani) îi determină acum să mizeze pe cele mai convenabile soluții de cazare.
Concluzii
Evenimentele din ultimul an au avut un ecou puternic în industria hotelieră, însă nevoia de menținere a poziției pe piață a determinat adaptări în timp real. Chiar dacă recomandările de mai sus se pot aplica oricând pe domeniul HoReCa, însă în pandemie, acestea capătă o și mai mare însemnătate, în contextul în care concurență acerbă determinată este acum dublată și de restricțiile impuse de autorități.