Când vă încărcați telefonul, vă gândiți la cel mai eficient mod de a face acest lucru? Majoritatea utilizatorilor doar conectează dispozitivul la încărcător și nu se mai gândesc la asta.
Dar dacă o faci după aceste cinci sfaturi pe care le lăsăm aici în articol, vei avea mereu autonomie, fără să strici atât de mult bateria terminalului.
Folosiți întotdeauna încărcătoare oficiale
Cu toții am făcut-o măcar o dată în viață. Avem bateria la niveluri roșii, într-un moment în care suntem departe de casă și nu luăm încărcătorul cu noi.
Ei bine, aceasta este una dintre cele mai frecvente erori la încărcare. Ar trebui să utilizați întotdeauna încărcătoarele oficiale pe care marca le furnizează sau le pune la dispoziție pentru modelul în cauză. Încărcătoarele din altă sursă pot deteriora bateria.
Aceeași regulă se aplică și cablului care conectează smartphone-ul la încărcător. Atât încărcătorul, cât și cablul pot provoca deteriorarea smartphone-ului printr-o simplă explozie sau o întrerupere de curent.
Desigur, ocazional este posibil să folosiți încărcătorul unui prieten fără a provoca daune. Dar, de regulă, accesoriile oficiale ar trebui folosite întotdeauna.
Imediat ce se aude alerta de baterie, telefonul trebuie să fie încărcat
Mulți oameni își încarcă smartphone-ul doar când primesc notificarea că bateria intră în modul de economisire. În general, alerta se dă atunci când procentul de autonomie ajunge la 20%.
Acesta este momentul ideal pentru a conecta terminalul la încărcător, conform experților. Totul pentru că autonomia echipamentului începe să scadă dacă bateria nu este întotdeauna încărcată în acest procent.
Rețineți că încărcarea întotdeauna a bateriei la 100% va reduce, de asemenea, durata de viață viitoare a bateriei. În mod ideal, opriți încărcarea când bateria ajunge la 80 până la 90%.
Deconectați telefonul de la incarcare
Telefoanele inteligente mai noi se opresc din încărcare când bateria ajunge la 100%. Dar asta nu înseamnă că încărcătorul nu mai funcționează. Dimpotrivă, dacă detectează că bateria începe să se descarce, încărcarea este repornită.
Încărcarea provoaca dependența bateriei și în scurt timp, utilizatorul va fi forțat să „locuiască” lângă o priză.
Evitați încărcarea telefonului în locuri fierbinți
Temperatura joacă un rol major nu numai în rezistență, ci și în îmbunătățirea duratei de viață a bateriei. În realitate, temperaturile ridicate sunt foarte dăunătoare bateriilor smartphone-urilor.
Totul pentru că stresează bateriile și le fac să își piardă capacitatea mult mai repede. Prin urmare, încărcați-vă smartphone-ul în zone răcoroase care nu sunt expuse la lumina soarelui.
Nu utilizați telefonul în timp ce acesta se încarcă
Evitați utilizarea smartphone-ului în timpul încărcării. Mai presus de toate, nu vizionați videoclipuri sau sesiuni de jocuri. Aceste sarcini, care sunt destul de solicitante, pot provoca distorsiuni în ciclurile de încărcare, determinând supraîncălzirea bateriei.
Și, așa cum am spus în punctul anterior, temperaturile ridicate sunt unul dintre principalele pericole cu care se confruntă bateriile.