Cea mai veche evidenta a gigantilor se afla chair in Biblie, la portiunea Genessis, din versiunea Vechiului Testament a lui King James. paragraful incepe prin structura ” Erau giganti pe Pamant in vremurile acelea…” insa aceasta porpoizitie ne este suficienta pentru a avea deja doua intelesuri. Fie giganti este folosit la figurat pentru asa zisi zei, fie se refera intr-adevar la oamenii din trecut. Indiferent de adevaratul sens al cuvantului gigant, in acest clip ne referim strict la creaturile umanoide ce au dimensiuni impresionante si i-am vazut in filme carti etc..Asa ca teoretic ei apar in foarte multe locuri insa exista dovezi practice ale existentei acestora? Gigantopitecs blaki este o rasa de oameni ce se presupune ca a aparut de acum un milion de ani insa a ajuns la extinctie acum 100.000 de ani. Aceasa urma de picior aflata pe o stanca in orasul Mpaluzi din africa de sud, are dimensiunea unui adult din zilele noastre. Daca observati cum este ridicata suprafata pietrei in partea de sus de langa urma degetelor, putem realiza ca fizic, procesul este asemanator cu pasitul in namol, sau intr-o substanta foarte vascoasa. Asta inseamna ca urma a fost facuta in primele stadii de dezvoltare a pietrei la care ne uitam astazi. Cercetatorii estimeaza ca urma sa aiba intre 200 de milioane si 3 miliarde de ani, ceea ce tradeaza si teoria gigantopitecilor blaki insa sustine existenta omului in trecutul indepartat al Pamantului.

Exista poze cu schelete ale presupusilor giganti ce surprinzator au si o poveste destul de credibila in spate, insa prefer sa cred ca sunt doar glume. Haideti sa vedem ce ne spune fizica despre giganti. Daca as vrea de exemplu sa fiu la fel de mare ca Godzila, cu o inaltime de 150 de m si o greutate fantastica de 160.000 de tone. Insa o astfel de creatura nu are cum sa existe, deoarece este de 1500 de ori mai mare decat limita posibila a unei fiinte pe uscat. Deci ar fi atat de grea incat nu si-ar putea sustine greutatea. Nu va puteti imagina un om de dimensiuni gigantice, direct proportional cu un om normal, de ce? Deoarece prin aceasta teorma a fizicii, orice corp, in acest caz avem ca exemplu un cub, are o suprafata si un volum. Odata ce este marit suficient, incat sa fie acelasi cub la puterea a 10a, suprafata cubului creste de 100 de ori pe cand volumu creste de 1000 de ori. ASta inseamna ca ceva atat de imens nu are cum sa existe. Insa daca pastram aceeasi greutate, dar atomii din care este compus omul respectiv sunt intinsi suficient de mult? Aparent nici asta nu ar fi o solutie optima deoarece aplicand aceasta metoda, densitatea ta ar fi de 64 de ori mai mica decat a unui om normal, adaugand asta la dimensiunea ta colosala, ei bine ai fi atat de fragil incat si o briza mai puternica de vant ti-ar putea fi fatala. Deci si teoria aceasta e exclusa. Insa ar putea exista un gigant sub apa? Adica..balenele se descurca binisor cu asta, surpravietuiesc in ciuda greutatii lor, ce intr-un mediu terestru le-ar strivii instantaneu..asta deoarece greutatea cu care ele apasa apa pentru a ajunge la fundul marii, le impinge cu o forta egala la suprafata. Motiv pentru care ele reusesc sa inoate si chiar sa iasa cateodata la suprafata si nu zac ca niste bolovani pe fundul oceanului.

Insa pana acum am vorbit despre Gigantii din Biblie si despre cei ce se presupune ca ar fi trait acum milioane de ani, informatie bazata pe niste fosile. Insa in zilele noastre..exista giganti? Toata lumea il cunoaste pe Sultan Kosen, declarat cel mai inalt om din lume, ce a vizitat si Romania. Gigantismul acestuia a fost declansat de la o glanda pituitara, declansand cresterea acestuia pana la impresionanta inaltime de 2m 46. Din pacate, legile de mai sus s-au aplicat si in cazul acestuia, punandui dificultati la deplasare vorbire si in general la functionarea corecta a corpului. Insa este acesta cel mai inalt om de pe Pamant? Nici pe departe, titlul de cel mai inalt om de pe pamant inregistrat vreodata il are Robert Wadlow, nascut in 1918 si decedat in 1940. Acesta a atins inaltimea de 2m 72, si o greutate de 200 de kg la doar 17 ani..insa din cauza gigantismului grav cresterea sa a tot continuat aducandu-i moartea la doar 22 de ani. Ceea ce il deosebeste de personajele din cartile de istorie sunt dovezile video ale inaltimii acestuia.

Deci practic avem dovada clara ca o inaltime uriasa nu are cum sa fi existat indiferent de ce variabile incercam sa adaugam in aceasta problema, fizica pur si simplu nu permite. Insa asta nu inseamna ca in trecut oamenii nu erau mult mai inalti ca acum. Inaltimea rasei umane s-a schimbat in decursul anilor de foarte mult timp. Astfel incat in anumite perioade ale existentei eram mai inalti, si altele in care eram mai scunzi. Se spune ca noi ne inaltam, omul acum, avand atata tehnologie nu mai munceste fizic si cu tot cu alimentatia sanatoasa creste cu putin mai mult ca in anii anteriori. Nu sunt sigur daca este adevarat deoarece dovezi vizibile ne arata zilnic cand mergem pe strada populatie pitica, mare parte fiind chiar sub un metru 60, si motivul nu mai este clar munca fizica cum se presupunea acum cateva zeci de ani. Insa indiferent care este motivul, giganti cu siguranta au existat in trecut, insa si acestia fiind incadrati in anumite dimensiuni posibile, dupa cat le permite fizica. Nu se stie cum va arata graficul inaltimii in viitor asa ca ce ar fi sa asteptam si sa vedem o posibila reintoarcere a gigantilor de acum mi si mi de ani?

Acest articol a fost facut de catre ScienceFacts si adaptat de catre Geeki.ro, va rugam sa vizionati si video-ul din inceputul articolului acesta fiind foarte bine explicat cu imagini si parti video intuitive. Daca v-a placut acest articol va rugam sa tineti cont ca va puteti abona la canalul ScienceFacts si chiar dona pe Patreon-ul acestui canal.

Urmărește-ne pe Google News Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.