A fost lansata cu succes prima sonda araba către Marte
A fost lansata cu succes prima sonda araba către Marte

Emiratele Arabe Unite au lansat cu succes duminica trecută (19) prima misiune a țării care are Marte ca destinație finală. Sonda trimisă în spațiu a fost numită Hope.

Operațiunea a avut loc într-un centru spațial din Japonia, folosind o rachetă Mitsubishi Heavy Industries. În plus, țara a avut asistență din partea instituțiilor americane în dezvoltarea tehnologiei.

Scopul sondei este de a colecta date despre schimbările climatice, formarea furtunilor de nisip și schimbările atmosferei pe planetă pe parcursul a doi ani terestri. Sonda Utilizează panouri solare pentru a genera energie pentru sistemele de comunicații în sine și vor fi operate de la o bază situată în Dubai.

Nu se așteaptă să ajungă pe orbita Marte până în februarie 2021 – lansarea în această perioadă a anului profitând de un moment în care planetele sunt mai aproape. Alte misiuni de lansare a sondelor de către alte națiuni urmează să fie efectuate în săptămânile următoare.

Misiunea a costat 200 de milioane de dolari și este prima încercare a Emiratelor Unite de explorare interplanetară. Regiunea a început să investească și mai mult în proiecte de cercetare în ultimii ani, în încercarea de a depinde tot mai puțin de extracția petrolului.

Urmărește-ne pe Google News Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.