O imagine scursă ne-a permis să-l vedem pe CEO-ul NVIDIA, Jen-Hsun Huang, pozând mândru cu o placa video GeForce RTX 4090 Founders Edition, o placă grafică de nouă generație care urmează să devină cea mai puternică de pe piață și din categoria sa.

Ceea ce vedem în imagine se potrivește cu tot ceea ce am văzut în scurgerile și zvonurile anterioare. În linii mari, designul GeForce RTX 4090 Founders Edition este foarte asemănător cu cel al GeForce RTX 3090 Ti Founders Edition, dar are nuanțe de diferențiere foarte clare. Cele mai importante două sunt noul font din serigrafia RTX 4090 și ventilatorul de sus, care este mai mare și folosește lame diferite, mai lungi și mai înguste.

Acesta este designul final pentru GeForce RTX 4090 Founders Edition

În rest, acel finisaj elegant și discret de la GeForce RTX 30 este menținut și care le-a făcut să aibă unul dintre cele mai bune design-uri pe care NVIDIA le-a creat până acum. Imaginea pare să indice și faptul că calitatea de construcție pe care o va avea GeForce RTX 40 va fi la nivelul generației actuale și, prin urmare, vor fi moștenitori demni.

Este important de menționat că această imagine întărește și scurgerea pe care am văzut-o cu ceva timp în urmă, care a arătat designul unui GeForce RTX 4080 Founders Edition. Rețineți că designul GeForce RTX 4070 Founders Edition și mai jos ar putea fi diferit, așa cum era cazul GeForce RTX 3070 Founders Edition și GeForce RTX 3060 Ti Founders Edition la acea vreme.

Dacă totul decurge conform planului, NVIDIA va prezenta GeForce RTX 40 în această după-amiază, începând cu ora 18:00 (ora Romaniei). Nu știm dacă se va concentra pe arhitectura Ada Lovelace sau dacă va opta pentru o prezentare mai specifică, dar în orice caz este clar că va fi unul dintre cele mai importante evenimente pentru restul anului, și evident că o să vă spunem despre asta în detaliu, ca să știți că aveți o întâlnire cu noi în câteva ore.

Specificații posibile ale GeForce RTX 4090 Founders Edition

 • Nucleu grafic AD102 fabricat la 5 nm de la TSMC.
 • 16.384 shadere.
 • 512 unități de texturare.
 • 192 de unități raster.
 • 128 de nuclee RT.
 • 512 miezuri tensoare.
 • 96 MB de cache L2.
 • 384 de biți.
 • 24 GB de memorie GDDR6X la 21,2 GHz (1 TB/s de lățime de bandă).
 • 450 W TGP.
 • Putere estimată în FP32 la 2,52 GHz: 82,58 TFLOP.

Se zvonește că va putea dubla performanța GeForce RTX 3090 Founders Edition în jocuri și că în ray tracing ar putea fi de până la trei ori mai rapid decât asta.

Distribuie.

Marian Ciobanu, redactor-şef pentru publicaţia Geeki.ro, pasionat de tehnologie, maşini, divertisment nerd, ştiinţa şi jocuri video, îmi place să testez telefoane, laptopuri, dispozitive foto/video, tablete şi alte diferite gadgeturi iar aceste informaţii le împărtăşesc prin acest website.În perioada 2014-2018, am fost fondator şi redactor-şef la revista online de ştiri şi informaţii tehnologice BetIT, apoi din 2019, am început un nou proiect numit GEEKI, un portal de ştiri şi informaţii IT&C, unde puteţi găsi diverse articole despre Hi-Tech, Ştiinţă, divertisment nerd, jocuri video şi multe altele.În momentul de faţă folosesc un Samsung Galaxy S22 Ultra ca şi telefon principal pentru foto/video şi alte task-uri în serviciul website-ului, iar pentru conţinutul site-ului, şi bună gestionare a lui, folosesc un computer făcut "pe piese".

Lasa un raspuns