dark mode pentru Google Chrome
dark mode pentru Google Chrome

Google Chrome are un dark mode pentru desktop și dispozitive mobile, dar activarea acestuia nu este atât de simplă pe cât te-ai putea aștepta. Spre deosebire de unele browsere (cum ar fi Firefox ), nu există nicio setare simplă pentru a bifa sau a comuta la un clic modul intunecat, iar dark mode Chrome este activat într-un mod diferit pentru fiecare sistem de operare.

De aceea, am creat acest ghid, care va explica cum să activăm modul întunecat pentru Chrome pentru Windows, macOS, iOS, iPadOS sau Android. Vă vom arăta, de asemenea, cum Chrome poate fi folosit pentru a „forța” modul întunecat pe site-urile web care nu îl acceptă oficial, transformând întreaga experiență online.

Există mai multe motive pentru a alege modul întunecat pentru Chrome. Pe dispozitivele mobile, poate cel mai mare factor este durata bateriei. Ecranul telefonului dvs. folosește multă putere, iar în 2018, Google însuși a confirmat că aplicațiile cu interfețe mai întunecate folosesc mult mai putina energie decât altele stralucitoare și cu interfate albe.

Alegerea modului întunecat înseamnă, de asemenea, că sunteți expus la lumină mai puțin albastră, ceea ce vă poate ajuta in capacitatea de a dormi. Lipsa de somn nu doar că te face să te simți obosit și mohorat, ci este asociată și cu obezitatea, hipertensiunea arterială, diabetul și bolile de inimă.

În cele din urmă, nu este un lucru rau sa avem un dark mode activat pe aplicatiile pe care le folosim cel mai des.

Activați dark mode pentru Chrome pe Windows 10

Pe Windows avem optiunea de a instala o tema pentru a face Google Chrome sa fie intunecat, aceasta tema este disponibila aici, tema se numeste „Material Dark” iar in momentul de fata reprezinta cea mai buna metoda de a face browser-ul web sa fie in modul intunecat.

Activați dark mode pentru Chrome pe macOS

1. Deschideți „Preferințe de sistem”, faceți clic pe „General”, selectați „Aspect”.

2. Selectați opțiunea „Întunecat”.

Activați dark mode pentru Chrome pe Android

1. Modul întunecat este încă o caracteristică experimentală în Chrome pentru Android, așa că rețineți că unele elemente de design ar putea părea un pic ciudate. Pentru activare, introduceți chrome://flags în bara de adrese a browserului.

2. Apăsați caseta „Search flags” și intrați în dark mode. Aici veți găsi două opțiuni: „Modul întunecat al conținutului web Android” și „Modul întunecat al Android Chrome UI”. Dacă activați prima opțiune, Chrome va detecta dacă dezvoltatorii unui site au creat o versiune întunecată și o vor selecta automat. Dacă nu există o versiune întunecată disponibilă, browserul va inversa culorile site-ului. Activarea celei de-a doua opțiuni înseamnă că interfața browserului în sine se va întuneca.

3. Dupa ce ati facut setarile necesare este nevoie de o repornire a browser-ului.

4. Acum deschideți meniul de setări, atingeți „Teme” și selectați „Întunecat”. Dacă nu puteți vedea opțiunea Teme, reporniți Chrome din nou și ar trebui să apară.

Activați modul întunecat pentru Chrome pe iOS sau iPadOS

Google nu a lansat un dark mode pentru Google Chrome pe iOS, dar este o lucrare în curs și poate deveni disponibilă cu următoarea actualizare majoră a browserului. Vom actualiza acest articol cu instrucțiuni despre activarea acestuia la nevoie. Deocamdată, puteți utiliza funcția de inversare pentru a obține un efect similar.

1. Deschideți „Setări” și selectați „General> Accesibilitate> Acomodare display”.

2. Comutați „Inversare clasică” pentru a inversa culorile de pe ecranul dispozitivului sau „Inversare inteligentă”.

Forțați modul întunecat pe site-urile web folosind Chrome

Unele site-uri web au propriile moduri întunecate, care vor fi activate automat atunci când utilizați modul întunecat în Chrome. Pentru cele ce nu au aceasta functie, browserul poate „forța” modul întunecat prin inversarea anumitor culori.

Funcția nu este încă complet pusă în aplicare, deci nu o veți găsi în meniul principal, dar o puteți încerca daca introduceti in bara de adrese chrome://flags/#enable-force-dark și selectati „Enabled”.

Acum, dacă utilizați Chrome în modul întunecat, toate site-urile web ar trebui să își schimbe automat culoarea pentru a se potrivi. Funcția nu este încă perfectă, așa că unele site-uri pot părea un pic ciudate, dar în general funcționează bine.

Urmărește-ne pe Google News Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.