Activare/dezactivare mesagerie vocala Digi – Mesageria Vocala a reprezentat un serviciu foarte util multa vreme, pana au aparut aplicatiile de comunicare moderna, prin Internet, care permiteau si lasarea de mesaje vocale in cele mai simple moduri. Totusi mesageria vocala este in continuare activa si e folosita de multa lume pentru a lasa mesaje scurte mult mai comod, direct de pe telefon, prin apelarea numerelor dorite, care au si casuta vocala activata.

Daca la ceilalti operatori activarea si dezactivarea mesageriei/casutei vocale este simpla si presupune tastarea unor secvente de caractere speciale si cifre, la Digi Mobil lucrurile erau ceva mai complicate. Din 2018/2019 serviciul care facilita existenta mesageriei vocale este indisponibil, a fost dezactivat. Asta inseamna ca Mesageria vocala digi nu mai functioneaza pentru clientii noi si ramane totusi activa doar la cei care aveau deja serviciul activ pe un cont si au vechime mai mare in retea.

Digi

In locul serviciului Mesagerie Vocala Digi Mobil ofera doar apeluri pierdute, prin care primim doar mesaje simple SMS de notificare cu numarul ce ne-a apelat si ora la care am fost apelati. Nici numarul 760 nu mai e activ, nu mai putem primi mesaje vocale, nu avem cum sa configuram mesageria vocala.

Te poate interesa si:

Pasii urmatori se puteau face doar de catre cei care au activ serviciul pe cont si au terminale si SIM-uri acceptate care au avut deja activate cu mult timp in urma serviciile de mesagerie vocala.

Cum activezi Mesageria vocala digi?

  • Se apela 760, se introducea codul pin 0000 urmat de tasta #. Se inregistreaza un mesaj audio de intampinare. Cu tasta * se confirma fiecare inregistrare solicitata, vocala, se inregistra si tot mesajul de intampinare si numele, se apasa # pentru activarea mesajului de intampinare. La final se inchidea apelul daca eram de acord cu ce auzeam si ne convenea ce am reusit sa setam. Se generau mesaje text cu numarul celui care a apelat, mesajele se ascultau tot prin apel la 760;
  • Alternativ putem activa Mesageria vocala digi intrand in Dialer-Setari-Setari Apeluri, Call Forwanding Setari. Selectam ce optiune vrem din cele patru care apar, iar la final se introducea numarul mesageriei vocale +40770000760.

Cum dezactivezi Mesageria vocala digi?

  • Puteai folosi ##002#, dupa care primeai mesaj de confirmare si redirectionarile globale se anulau. Dar si acest numar a fost invalidat de Digi Mobil, asa ca nu mai functioneaza de vreme ce nici serviciul nu mai e activ pentru clientii noi cel putin.

Serviciul de notificare mesaje vocale noi prin SMS permitea pana la 40 de mesaje cu durata de 60 de secunde. Mesajele se pastrau 10 zile. Codul PIN initial se schimba obligatoriu.

La Digi Mobil casuta vocala se dezactiva automat dupa doua luni+ de nefolosire si cand nu primeai deloc mesaje vocale sau nu accesai mesageria vocala. Cand se dezactiveaza mesageria vocala orice mesaje ramase acolo se vor pierde definitiv.

Singurul serviciu de notificare in reteaua Digi Mobil ramas este serviciul apeluri pierdute, care trimite SMS automat cand nu ai raspuns, ai avut telefonul inchis sau te-ai aflat in afara ariei de acoperire. Lasarea unui mesaj vocal nu mai este posibila pentru ca nu mai exista serviciul de Mesagerie Vocala de la Digi.

Asadar, la Digi Mobil casuta vocala, Mesageria Vocala este inactiva de mai bine de doi ani si numerele scurte au devenit si ele inactive. Redirectionarile nu mai functioneaza nici ele catre aceleasi numere scurte. Decizia operatorului de telefonie mobila este una definitiva. Dar puteti avea mesagerie vocala clasica la alti operatori, daca aveti nevoie neaparat de ea.

Ai nevoie de asistenta? Te asteptam pe https://geeki.ro/comunitate/ (click aici) - Un membru staff sau utilizator al comunitatii iti va raspunde. Multumim!

Share.

Fondator Geeki din 2019, sunt pasionat de tot ceea ce însemna cultură geek, computere, telefoane, mașini, divertisment de înalta calitate și testarea de produse Tech. Aduc zilnic informații noi pe acest site pentru ca cei pasionați de aceleași lucruri să aibă o sursă bună de informare de la o persona ce face acest lucru din plăcere.

Lasa un raspuns