IOS 14.5 este acum disponibil pentru utilizatorii de iPhone, ceea ce face cel mai semnificativ upgrade recent, aducând modificări la viața privată, si la felul in care ne utilizam iphone-ul.

Fără îndoială, cea mai mare schimbare este transparența în monitorizarea utilizatorului de către aplicații sau așa cum îl numește Apple, „ App Tracking Transparency ”. Cu această caracteristică, fiecare aplicație va solicita permisiunea utilizatorului de a-și monitoriza mișcările atunci când navighează în alte aplicații și site-uri web aparținând altor companii, utilizatorul având tot dreptul de a refuza. Această modificare a provocat reacții din partea Facebook, întrucât perturbă anunțurile vizate pe care le oferă pe baza urmăririi obiceiurilor tale.

O altă caracteristică utilă în viața noastră de zi cu zi este capacitatea de a debloca telefonul în timp ce purtați o mască. Din păcate, pentru o mare parte din utilizatorii de iPhone, această nouă caracteristică va funcționa numai pentru cei care poartă și un Apple Watch.

Cu Apple Watch la încheietura mâinii, deblocat și aproape de iPhone, utilizatorii pot pur și simplu să se uite la iPhone și să primească un feedback tactil de la Apple Watch, indicând faptul că iPhone-ul lor a fost deblocat.

Cu iOS 14.5 vin emoji-uri noi, cu fețe, fum, o inimă cu flăcări și multe altele.

Actualizarea aduce și funcția AirTags, mici discuri circulare pe care le puteți atașa la chei sau geantă, astfel încât, dacă le pierdeți, să le găsiți folosind aplicația speciala pentru aceste dispozitive.

În domeniul jocurilor există acum suport pentru controlerele PS5 și Xbox Series X.

În cele din urmă, există și alte caracteristici, cum ar fi Podcast-urile reproiectate cu opțiunea de abonamente plătite, Siri nu mai are o voce implicită și utilizatorul trebuie să aleagă cea pe care o dorește, în timp ce există mai multe remedieri de erori.

Distribuie

Scrie ceva...