Acum, Facebook te avertizează dacă distribui un articol mai vechi de trei luni

1593103673 fb notif screen

Facebook a anunțat că va pune în temă utilizatorii săi în cazul în care aceștia distribuie un articol mai vechi de 90 de zile. Avertizarea este afișată într-o căsuță de tip pop-up pentru a aduce la cunoștință cât de veche este acea informație, cu opțiunea de a renunța sau continua distribuirea articolului respectiv.

Compania afirmă că obiectivul notificării este de a oferii oamenilor un context despre ceea ce împărtășesc pe rețeau de socializare. Facebook a menționat că unii utilizatori, pentru a trece peste acest filtru, au actulizat data articolelor, lăsând informația veche, astfel ducând la răspândirea dezinformării.

John Hegeman, vice președinte Feed și Stories din cadrul companiei Facebook, a scris în cadrul unei postări:

“În ultimele câteva luni, cercetările noastre interne au constatat că actualitatea unui articol este un element important care ajută oamenii să decidă ce să citească, să aibă încredere și să împărtășească. În special, jurnaliștii și-au exprimat îngrijorarea cu privire la împărtășirea informațiilor vechi pe social media ca noutăți actuale, care pot duce la interpretarea greșită a stării evenimentelor actuale.”

Citeste si:  Samsung Galaxy S20 a fost lansat! Ce pret are in Romania?

Pe lângă avertizarea utilizatorilor cu privire la articolele vechi, Facebook intenționează să experimenteze și alte modalități de a profita de căsuțele de tip pop-up. De exemplu, în următoarele luni, va folosi va implementa încă o notificare pentru a afișa mai multe detalii despre sursa unei postări legate de COVID-19. Într-o manieră similară, îi va solicita utilizatorilor să viziteze Centrul de Informații COVID-19. Însă, rămâne de văzut cum noul efort al Facebook-ului poate ajuta la reducerea dezinformării în jurul pandemiei coronavirusului și a altor probleme.

Rămâi la curent cu toate noutățile!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
google ups privacy by automatically deleting web app history 1593078760

Google va sterge automat locația și istoricul noilor utilizatori

Articolul următor
Samsung Galaxy Watch 3 45mm 1 1024x683 1

Samsung Galaxy Watch 3 este pe cale să apară

Postări Asemănatoare
Total
0
Share