AMD anunță noi procesoare și plăci video – așteptăm aceste modele

Marian Ciobanu
By Marian Ciobanu
3 Min
AMD anunță noi procesoare și plăci video

Aștepți noi procesoare AMD și plăci video? Dacă da, avem câteva vești bune pentru dvs. – producătorul a dezvăluit câteva secrete despre planurile de lansare a noilor echipamente.

Anul acesta a fost extrem de reușit pentru AMD – avem procesoare Ryzen 5000 grozave cu nuclee Zen 3 și plăci grafice Radeon RX 6000 foarte bune din generația RDNA 2. Cu toate acestea, știm că există planuri pentru generațiile următoare de procesoare și GPU-uri.

AMD anunță procesoare Zen 4 și plăci video RDNA 3

Până în prezent, producătorul a fost destul de reticent în menționarea următoarelor generații de echipamente, dar, în ultimul raport financiar, am aflat informații interesante despre momentul introducerii noilor procesoare și plăci video.

Lisa Su a confirmat că procesoarele bazate pe arhitectura Zen 4 și plăcile grafice RDNA 3 urmează să fie introduse în 2022.

Suntem pe cale să introducem produse de ultimă generație în 2022, inclusiv procesoarele noastre Zen 4 construite pe un proces de 5nm lider în industrie și GPU-urile noastre RDNA 3.

Spusele șefului AMD nu ar trebui să fie o surpriză specială pentru noi, deoarece ipotezele despre data premierei circulă pe web de mult timp. Acum am primit confirmarea acestor informații (și, de altfel, o asigurare că până acum totul merge în conformitate cu planul producătorului).

Ce este nou în procesoarele AMD Zen 4 și RDNA 3?

AMD anunță noi procesoare și plăci video

Producătorul a anunțat deja noi generații de procesoare și plăci video cu ceva timp în urmă, dar nu a dezvăluit detalii despre specificațiile hardware. Cu toate acestea, avem informații neoficiale despre procesoarele Zen 4 și RDNA 3.

Conform informațiilor neoficiale, arhitectura Zen 4 va fi utilizată în trei generații de procesoare – Ryzen 7000 (Raphael) și Ryzen 7000G (Phoenix) pentru socketul AM5 și serverul Epyc 7004 (Genoa) pentru socketul SP5. Bineînțeles, ne putem aștepta la îmbunătățiri ale eficienței și eficienței energetice.

În cazul plăcilor grafice, ne așteptăm la lansarea seriei Radeon RX 7000. Modelele de top trebuie să utilizeze structura modulară a nucleelor ​​(MCM – modul multi-chip), datorită căruia ar trebui să obținem designuri mult mai eficiente (și, de asemenea, cu o eficiență mai bună pe watt).

Când vor debuta exact noile procesoare și plăci video? Probabil vom afla mai târziu.

Urmărește Geeki.ro și pe Google News

Etichetat: , ,
Distribuie acest articol
Postat de Marian Ciobanu Redactor-șef
Urmăriți:
Fondator GEEKI, am creat acest portal de ştiri it, tutoriale, ghiduri şi alte articole din jurul unui divertisment mai "nerd" pentru a expune public ceea ce mă pasionează şi de a răspunde la întrebările multor internauţi. Vreau să duc acest portal mult mai departe, investesc foarte mult timp şi energie pentru a oferi calitate şi cantitate în egală măsură pentru publicul acestui site.
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.