AMD si Nvidia
AMD si Nvidia

Conform WccftechAMD și NVIDIA au  cumpărat toată capacitatea suplimentară de fabricare a cipurilor de 7 nanometri de la TSMC . Această capacitate suplimentară ar fi fost eliberată datorită faptului că Apple a migrat la tehnologia de 5 nm.

Acum, AMD și NVIDIA se vor pregăti pentru bătălia viitoarei generații de plăci video pe care companiile le vor prezenta până la sfârșitul acestui an. Se presupune că NVIDIA va aștepta lansarea Radeon Big Navi pentru a putea îmbunătăți linia 3000 a RTX.

AMD: Cel mai mare client TSMC de 7 nm

AMD utilizează tehnologia celor 7 nanometri TSMC din 2018, când a anunțat primul său GPU de server bazat pe acest proces de fabricație: Radeon Instinct MI60. Anul trecut, a venit rândul companiei să prezinte primul GPU pentru jocuri la 7 nm: Radeon VII.

În iulie 2019, AMD a anunțat chiar și procesoare Ryzen de a treia generație și placi video noi de joc: toate produsele bazate pe 7 nm TSMC.

În a doua jumătate a acestui an, compania poate depăși Qualcomm și HiSilicon și poate deveni cel mai mare client de 7 nm al TSMC la nivel mondial, deoarece toate cipurile sale folosesc deja acest proces de fabricație. Compania a anunțat recent două noi procesoare low-cost din seria Ryzen 3000, care folosesc și această tehnologie.

AMD vs. NVIDIA: Războiul 7 nm poate fi întârziat

Pe fondul criezei din cauza pandemiei, acest razboi va fi intarziat.

Dacă există o întârziere la lansare, cei doi producători ar avea mai mult timp pentru a face ajustări fine ale performanței și consumului de energie. Computex 2020 în sine nu este de așteptat să aibă loc până în septembrie.

Urmărește-ne pe Google News Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.