Stiri ITMobile

Android 10 este cea mai de succes versiune Android in cazul ratei de adoptie

Instalat pe peste 100 de milioane de dispozitive la cinci luni de la lansare

Google s-a luptat mult timp pentru ca producătorii de dispozitive să actualizeze dispozitive mai vechi la cea mai recentă versiune de Android, dar compania a anunțat astăzi că începe să aibă un succes, Android 10 înregistrând cele mai rapide rate de adopție ale oricărei versiuni de Android.

Potrivit Google, Android 10 a fost instalat pe 100 de milioane de dispozitive la cinci luni de la lansarea sa în septembrie 2019 – cu 28% mai repede decât a fost nevoie de companie pentru a ajunge la o etapă similară pentru Android Pie. Google creditează rata de adoptare mai rapidă pentru îmbunătățirile pe care compania le-a adus de-a lungul anilor, cum ar fi Proiectul de Android Oreo și Proiectul principal al Android 10, ceea ce facilitează companiile de hardware să creeze noi actualizări.

ezgif 3 b105c9368b46 1

Dar, deși aceste numere sunt impresionante, în postarea Google lipsesc în mod special câteva informații cruciale, cum ar fi procentul de dispozitive Android care rulează Android 10 – un număr care este sigur mai mic decât ar dori Google.

Aceste numere palesc, de asemenea, în comparație cu Apple, care are în prezent 81% din toate dispozitivele iOS de pe ultimul iOS 13, un avantaj ajutat de controlul aproape total al Apple asupra hardware-ului și software-ului, alături de dispozitivele drastic mai putine pe care Apple trebuie să le suporte in comparatie cu numărul mare de telefoane Android.

Cu toate acestea, Google înregistrează progrese bune și sperăm că va reuși să continue tendința cu Android 11 atunci când se va lansa la sfârșitul acestui an.

Sursa: theverge

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *