Android 11 data de lansare: Cand voi primi Android 11?

Marian Ciobanu
By Marian Ciobanu
4 Min
Android 11 data de lansare
Android 11 data de lansare

Google a lansat Android 11 Developer Preview cu aproape o lună înainte de programul său obișnuit. Următoarea versiune majoră aduce câteva evoluții interesante pe masă, care ar putea fi demne de încercat.

Puteți instala previzualizarea dezvoltatorului dacă dețineți un dispozitiv acceptat (Pixel 2 / 2XL, 3 / 3XL și 4 / 4XL). Din păcate, utilizatorii Pixel și Pixel XL nu au de ce să apuce de data asta.

Acum, un lucru important de remarcat este faptul că compilarea previzualizării vine cu un set nou de funcții și API-uri destinate doar testării dezvoltatorilor.

Acest lucru înseamnă că generarea de previzualizări Android 11 este instabilă și poate arăta un comportament neașteptat, întârziere a UI și blocări de aplicații mai frecvente.

În cele mai grave cazuri, un utilizator ar putea pierde toate datele de pe telefonul, daca nu este instalat corect. Acesta este motivul pentru care Google permite doar intermiterea manuală a Android 11 DP1, care nu va fi ceașca tuturor.

Deci, cand vei primi Android 11? Cand va fi lansat Android 11.

Android 11 data de lansare
Android 11 data de lansare

Google a elaborat o foaie de parcurs detaliată pentru lansarea Android 11 în 2020. Iată când Google va lansa următoarele previzualizări ale dezvoltatorilor și versiunea beta:

  • Previzualizare 1 pentru dezvoltatori (februarie)
  • Previzualizare dezvoltator 2 (martie)
  • Previzualizare dezvoltator 3 (aprilie)
  • Beta publică 1 (mai)
  • Public Beta 2 (iunie)
  • Public Beta 3 (Q3) (așteptat: iulie)
  • Lansare finală (T3) (așteptat: august)

După cum sugerează și numele, previzualizările dezvoltatorilor lansate în primele luni se vor concentra pe adăugarea de noi API-uri și funcții și pe modificările necesare după feedback-ul dezvoltatorilor.

După beta-urile publice vor permite utilizatorilor generali să testeze cea mai recentă versiune a sistemului de operare Android. Între timp, dezvoltatorii se vor ocupa de testarea aplicațiilor pentru erori și probleme de compatibilitate.

Google spune că Beta 2 va constitui un punct de reper major, etichetat Platform Stability, în dezvoltarea de Android 11. Acesta va pune un sigiliu de confirmare pentru toate API-urile și comportamentele adăugate la noua versiune Android.

Așadar, dacă sunteți sceptici cu privire la instalarea unei versiuni instabile de Android 11, puteți aștepta până în iunie și să puneți mâna pe beta-ul public 2.

Android 11 Data lansării

A fost o mișcare surprinzătoare de la Google că DP1 a fost lansat în februarie. Vorbind despre trecut, Android 10 a fost lansat oficial în septembrie anul trecut. Deci, luând în considerare schimbarea, ar trebui să fie sigur să presupunem că Android 11 ar putea debarca în august 2020.

Cu toate acestea, Google a menționat Q3 pentru lansarea finală, ceea ce înseamnă că putem deveni ceva mai optimisti și ne așteptăm ca data lansării Android 11 să fie în iulie.

În orice caz, vă vom ține la curent cu evoluțiile viitoare ale lui Android 11.

Urmărește Geeki.ro și pe Google News

Etichetat: , ,
Distribuie acest articol
Postat de Marian Ciobanu Redactor-șef
Urmăriți:
Fondator GEEKI, am creat acest portal de ştiri it, tutoriale, ghiduri şi alte articole din jurul unui divertisment mai "nerd" pentru a expune public ceea ce mă pasionează şi de a răspunde la întrebările multor internauţi. Vreau să duc acest portal mult mai departe, investesc foarte mult timp şi energie pentru a oferi calitate şi cantitate în egală măsură pentru publicul acestui site.
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.