Google nu împărtășește în mod deschis ratele de utilizare ale versiunilor Android. Aflam cum sunt adoptate versiunile actuale de Android din actualizările pe care le face în Android Studio. Conform actualizării din 4 august 2022, Android 12 este instalat în prezent pe doar 13% dintre dispozitive. Din 2020, majoritatea dispozitivelor Android vin cu Android 11 instalat.

Android 12 instalat pe 13% dintre dispozitive

Project Treble, module APEX, programe beta, acorduri cu producătorii, politici de actualizare pe câțiva ani… De ani de zile am auzit despre diferite inițiative pentru a ajuta telefoanele Android să se actualizeze mai rapid la cele mai recente versiuni. Dar masa nu se schimbă niciodată. Ratele actuale de utilizare a versiunilor Android sunt următoarele:

Versiunea AndroidRata de folosire
Android 1213,5%
Android 11%27
Android 1022,3%
Android 914,5%
Android 8.0/8.110,9%
Android 7.0 / 7.14,5%
Android 6.03,5%
Android 5.0 / 5.12,6%
Android 4.40,9%
Android 4.1 / 4.30,2%

Cea mai populară versiune de Android nu s-a schimbat

Când ne uităm la datele publicate în mai, vedem că rata de utilizare a Android 12 s-a dublat. Rata de utilizare a lui Android 11 a crescut, de asemenea, la 27% și rămâne cea mai folosită versiune de Android astăzi. Cea mai populară versiune de Android este urmată de Android 10 cu 22,3%. Android 9 Pie este înaintea lui Android 12 cu o rată de utilizare de 14,5% , în ciuda a 4 ani de la lansare. Google nu a distribuit datele despre Android 13.

[SURSA]

Distribuie.

Marian Ciobanu, redactor-şef pentru publicaţia Geeki.ro, pasionat de tehnologie, maşini, divertisment nerd, ştiinţa şi jocuri video, îmi place să testez telefoane, laptopuri, dispozitive foto/video, tablete şi alte diferite gadgeturi iar aceste informaţii le împărtăşesc prin acest website.În perioada 2014-2018, am fost fondator şi redactor-şef la revista online de ştiri şi informaţii tehnologice BetIT, apoi din 2019, am început un nou proiect numit GEEKI, un portal de ştiri şi informaţii IT&C, unde puteţi găsi diverse articole despre Hi-Tech, Ştiinţă, divertisment nerd, jocuri video şi multe altele.În momentul de faţă folosesc un Samsung Galaxy S22 Ultra ca şi telefon principal pentru foto/video şi alte task-uri în serviciul website-ului, iar pentru conţinutul site-ului, şi bună gestionare a lui, folosesc un computer făcut "pe piese".

2 comentarii

 1. Georgescu Eufimia on

  Am cumparat in luna mai un telefon Samsung Galaxy A22 5G superb cu Android 11 .Zilele trecute Samsung a trimis un upgrade major,la Android 12. dupa care ..s-a lasat brusc tacerea peste media…Dupa diagnostic,din toate testele ,doar microfoanele nu functioneaza.
  .Au aparut ca noutate la iesire media casti cu fir conectate !!!.Nu am folosit deloc casti!!! .Am cautat casti prin casa le-am conectat ,si prin ele aud -putin mai slab -sonorul din orice apicatie. difuzorul din apl.TELEFON functioneaza .La diagnostic in test au functionat ambele difuzoare.Am incercat mai multe aplicatii care cica conecteaza si deconecteaza castile de difuzor fara succes.Doar Head set speakerToggle a reusit cca o secunda de cateva ori.
  Vreau inapoi Android 11. Am resetat la setarile din fabrica de doua ori ,dar cand am recuperat din backupul Drive s-a reinstalat totul la virgula,mai ales acea aplicatie media pe care o consider vinovata.
  Telefonul ar fi in garantie dar nu am idee unde e atelierul ,daca e,am si probleme cu deplasarea…Ce ma sfatuiti?
  Pana imi raspundeti,voi mai incerca si reprnirea in modul sigur,dar cred ca degeaba,..
  Multumesc anticipat,E.Georgescu

  • Marian Ciobanu on

   Buna ziua, din pacate Samsung nu permite un downgrade de la Android 12 la 11, deci cel mai sigur este sa incercati sa ii contactati pe cei de la garantie. Am facut un research si problema dumneavoastra este destul de comuna, daca spuneti ca ati facut si restaurarea setarilor din fabrica, pe langa faptul ca ai rulat un diagnostic si nu avei alte dispozitive audio conectate, cel mai sigur ar fi sa ii conactati pe cei de la garantie. Ne pare rau nu va putem ajuta intr-un mod mai direct. O zi frumoasa!

Lasa un raspuns