Android 11
Android 11

Android 11: Functii noi, data de lansare si lista de telefoane acceptate. Google a lansat prima versiune a Android 2020 11, ceva mai devreme decât se aștepta.

Cu toate acestea, cea mai recentă versiune Android cuprinde o mulțime de functii noi uimitoare, inclusiv modificări vizuale, adăugări pentru a îmbunătăți securitatea utilizatorului și suport pentru tehnologii mai noi, precum ecran pliabil și 5G.

Înainte de a discuta despre cele mai bune functii noi Android 11, să discutăm despre data de lansare Android 11 și când va deveni pe dispozitivul tau Android, asta daca va veni.

Cum se numește Android 11?

Android 11 este numit, * drum rolls* Android 11. Dacă ați trăit sub o piatra în tot acest timp, Google a decis anul trecut să renunțe la litere și numele desertului în următoarele versiuni Android.

Pentru această înregistrare, este simplu Android 11 în loc de Android R. Cu toate acestea, am fi apreciat ceva precum Android Red Velvet tort sau Android Rum tort.

Există referințe la Android R, în Previzualizarea dezvoltatorilor Android 11, dar sunt destinate doar dezvoltatorilor, deci nu vă ridicați speranțele.

Android 11 Data de lansare

Este prea devreme să spunem când Google va lansa oficial Android 11. Putem insa să identificăm luna de lansare a Android 11 în funcție de ceea ce avem.

Ca în fiecare an, Google a lansat o foaie de parcurs pentru lansarea Android 11 2020. Conform programului oficial, Google va lansa următoarea versiune Android în T3 2020.

"<yoastmark

Ne putem aștepta la lansarea finală a Android 11 în august, din cauza faptului că Google s-a abătut de la o cronologie de lansare cum a fost Android 10

Google a lansat Android 10 DP1 în martie, iar versiunea finală în septembrie. După cum spuneam, Previziunea pentru dezvoltatori a Android 11 a venit prea devreme, ceea ce presupune că lansarea finală va fi lansată mai devreme decât de obicei.

Telefoane aceptate Android 11

Prima versiune beta publică Android 11 este încă în proces, de unde și programul Google beta; puține dispozitive Android care au voie să testeze cea mai recentă versiune Android ar putea fi la câteva săptămâni.

Cu toate acestea, există șanse mari ca dispozitivul dvs. să facă parte din programul Google beta dacă este un dispozitiv high-end. Vom cunoaște mai multe despre dispozitivele acceptate în viitor.

Deocamdată, proprietarii Google Pixel pot testa cea mai recentă actualizare Android 11. Iată lista dispozitivelor care acceptă Android 11 –

  • Google Pixel 2/2XL
  • Google Pixel 3/3XL
  • Google Pixel 4/4XL

Din păcate, primii utilizatori Pixel și Pixel XL nu vor primi Android 11, cel putin asta vedem deocamdata.

Cele mai bun si noi functii Android 11

1. Dark Theme Scheduling

Android 11 Dark mode scheduling min

Google a extins modul întunecat pe întregul sistem în Android 10. Cea mai recentă actualizare Android adaugă o mică actualizare importantă, însă, la cele mai bune caracteristici Android.

Utilizatorii pot acum să programeze modul în care modul întunecat va fi activat pe Android 11. În setările temelor întunecate, un utilizator poate să planifice temă întunecată din întregul sistem pentru apus sau să introducă o durată personalizată.

Funcția Android 11 este în prezent distribuită proprietarilor Google Pixel prin intermediul funcției Pixel.

2. Screen Recorder Nativ

Native screen recorder Android 11 feature min

Un recoreder de ecran nativ în Android este în prezent de mai bine de un an. Funcția a ajuns pentru prima dată într-una din previzualizările dezvoltatorilor Android 10; Cu toate acestea, Google a redistribuit înainte de lansarea finală.

Se pare că înregistratorul de ecran intern este acum în sfârșit gata, nu „acum” acum, dar va fi, sperăm, în versiunea finală. În prezent, utilizatorii îl pot comuta din nuanța de notificare din Android 11 DP1 și asta este.

Nu există alte setări pentru a schimba rezoluția. Mai mult, ecranul de înregistrare nu are capacitatea de a înregistra audio în mod implicit.

3. Partajare Menu Pin apps

Meniul de distribuire a sistemului de operare Android a fost problematic încă de la început, în special schimbarea categoriilor de fiecare dată când redeschidem meniul. Cu toate acestea, Google a rezolvat problema în Android 11 cu opțiunea de a fixa aplicații.

În cea mai recentă actualizare Android, utilizatorii pot fixa până la patru aplicații în meniul Android Share. Funcția a apărut pentru prima dată în construirea de dezvoltatori Android 10, dar Google a renunțat la versiunea finală. Sperăm că aplicațiile Pin din opțiunea Share Menu de aici pentru a rămâne pe Android din 2020.

4. Sectiune dedicata conversatiilor

Coversations section Andorid 11 notification min

Una dintre cele mai utile funcții Android 11 este noua „secțiune dedicată conversației” din bara notificărilor.

În toată regula, notificările aplicațiilor sunt o încurcătură. Majoritatea sunt atenuante și completează bara de notificare, obligând utilizatorii să depună eforturi suplimentare în găsirea celor importante.

Google rezolvă problema prin evidențierea conversațiilor în bara notificărilor. Android 2020 prezintă o nouă secțiune de conversație care apare chiar în partea de sus a barii de notificări. Aceasta marchează un total de trei secțiuni de notificare în Android – Conversații, Standard și Silent.

5. Placi de setări rapide multicolore

android 11 recolor quick settings google min

O modificare vizuală majoră pe care utilizatorii ar trebui să o aștepte la actualizarea finală a Android 2020 este reprezentată de pictogramele multicolore din zona Setări rapide.

Noua versiune Android permite utilizatorilor să adauge coduri de culori diferite la fiecare pictogramă de setare rapidă. Desigur, Google nu dorește ca utilizatorii să treacă peste bord; prin urmare, oferă doar cele patru culori – roșu, albastru, galben și verde.

Deocamdată, colorarea pictogramelor Setări rapide implică rularea mai multor comenzi ADB, astfel încât vom lăsa un articol complet, presupunând că nu toată lumea rulează Previzualizarea dezvoltatorilor Android 2020.

6. Chat “Bubbles”

Bubble feature Android Q 512x1024 min

Bubbles este o caracteristică Android 10 pe care Google nu a lansat-o în ultima versiune. Opțiunea rămâne în continuare în umbra opțiunilor pentru dezvoltatori.

Cu toate acestea, Google va lansa funcția în regim complet, pe Android 2020 11. Dezvoltatorilor li sa spus deja să încorporeze API-ul funcției în aplicațiile Android.

Bulele permit multitasking și interacțiunea cu aplicațiile fără a fi nevoie să închideți aplicația curentă. Gândiți-vă la el ca la capete de chat de mesagerie Facebook – Această caracteristică Android 10 vă permite să minimizați orice aplicație într-un cerc mic care plutește pe ecran deasupra tuturor celorlalte aplicații.

7. Alte permisiuni pentru aplicatii

Allow once permission Android 11 512x1024 min

În versiunea anterioară de Android, Google a introdus un manager de permisiuni separat în setările Android și opțiunea „Permiteți-o doar în timpul utilizării aplicației”, în timp ce acorda acces la locația utilizatorului.

Pe Android 2020 11, Google adaugă o altă opțiune de permisiune: „Permiteți doar de data aceasta”. Aplicația va solicita aprobarea utilizatorului la următoarea deschidere a aplicației Android. De acum, noua opțiune de permisiune este disponibilă atunci când solicitați permisiunile pentru locație, microfon și cameră.

8. Gesturi Double-tap [Exclusiv Google Pixel]

În timp ce săpa prin Android 11 DP1, Dtoan Roussel de la 9to5Google a descoperit o caracteristică exclusivă pentru Google Pixel, care poartă numele de „Columbus”.

Comutarea funcției permite un gest de două ori pe partea din spate a telefonului Google Pixel. Utilizatorii pot utiliza funcția Android 11 pentru a lansa Google Assistant, Camera, alarmele de amânare și multe altele.

Gestul dublu atinge funcționează dacă ecranul este pornit sau dezactivat. Trebuie să testăm funcția.

9. „Atingeti in aer” [Exclusiv Google Pixel 4]

Posesorii Google Pixel 4 obțin un nou gest Motion Sense cu Android 2020. Anterior, cipul Soli de la Pixel 4 a permis utilizatorilor să sară piste înainte și înapoi fluturând în aer, chiar deasupra dispozitivului.

După cum a fost observat de dezvoltatorii XDA, acum utilizatorii pot întrerupe sau reda muzică atingând literalmente în aer.

De asemenea, Google folosește oportunitatea de a adăuga o caracteristică de sensibilitate la atingere pentru proprietarii Google Pixel 4, pentru a dilua degradarea atingerii, care vine ca un produs secundar atunci când utilizează un protector de ecran.

9. Alte caracteristici Android 11

Live Refresh Rate

Live Refresh rate Developer options Andorid 11 scaled e1583308915997 300x165 min

O opțiune de dezvoltator în setările Android 2020 afișează rata actuală de actualizare pe ecran. Utilizatorii vor vedea numărul din colțul din stânga sus al ecranului.

Nu suntem siguri cu privire la utilizarea funcției, deoarece rata de actualizare rămâne constantă, chiar dacă este schimbată la 90Hz sau 120Hz.

Bluetooth in modul avion

Abia mai există smartphone-uri care au un jack pentru căști dedicat. Firește, Bluetooth-ul a devenit o necesitate în lumea căștilor fără fir.

Cu toate acestea, modul Avion oprește Bluetooth pe toate smartphone-urile Android. În timp ce utilizatorii îl pot activa, este un pas inutil. O nouă caracteristică Android 2020 este aceea că Bluetooth va rămâne activat în modul avion dacă este conectat la un dispozitiv wireless.

Istoricul notificarilor

Putinul cunoscut jurnal de notificări poate fi schimbat în istoricul notificărilor cu o mulțime de funcții suplimentare în Android 11.

Pentru cei care nu știu, o setare ascunsă în Android afișează jurnalul de notificări, unde utilizatorii pot verifica notificările ratate. Funcția se va reînnoi probabil în Android 2020 cu mai multă atenție asupra notificărilor.

În afară de funcțiile Android 2020 menționate mai sus, există sub capotă modificări, cum ar fi mai mult suport pentru rețeaua 5G, precum și dispozitive pliabile.

De asemenea, Google adaugă 12 noi module care vor fi actualizate prin intermediul Google Play Store în loc de o actualizare completă a sistemului de operare. Google susține că dispozitivele Android 2020 vor putea deține „documente de identificare verificabile, cum ar fi licențele de conducere mobile compatibile ISO 18013-5.”

Android 11 este încă în plină dezvoltare. Prin urmare, fanii Android ar trebui să se aștepte la o scădere bruscă sau adăugarea de noi funcții. Vom continua să actualizăm această postare pe măsură ce vor primi mai multe informații.

Urmărește-ne pe Google News Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.