Android Auto nu se conecteaza – Masinile moderne permit conectarea telefoanelor smart la bordul autovehiculelor pentru a putea asculta muzica, a prelua apeluri si a initia apeluri sau a naviga mai simplu cu ajutorul telefonului si al ecranului masinii. Cel mai cunoscut sistem de acest tip este Android Auto, sistem ce permite folosirea in siguranta a telefoanelor smart in timpul condusului.

De regula, conectarea la sistemul de entertainment al masinii nu reprezinta o problema, o conexiune Bluetooth de calitate, un cablu bun vor fi suficiente pentru a putea folosi Android Auto. Desigur va fi nevoie si de un telefon compatibil si de existenta aplicatiei instalate si actualizate. Insa nu functioneaza de fiecare data si poate aparea din senin eroarea Android auto nu se contecteaza.

Cauzele imposibilitatii conectarii pot fi foarte multe. Fie telefonul nu e actualizat sau aplicatia are un bug, o eroare, nu e actualizata, fie sistemul masinii la care se conecteaza telefonul nu a fost actualizat sau nu e compatibil cu telefonul.

Mai putem primi eroarea Android auto nu se contecteaza si atunci cand sistemul masinii a suferit o problema si nu a fost rezolvata, are o eroare care nu ii permite sa primeasca conexiuni de la alte dispozitive mobile. Daca am schimbat recent telefonul cu unul nou si standardele de comunicare, de conectare difera apar iarasi erori si comunicarea nu mai poate avea loc intre sistemele de entertainment si OS-ul telefonului.

Alte cauze probabile: interferentele, aveti dispozitive care nu permit o conexiune de calitate, erori legate de conectare care nu au fost rezolvate pe telefon si pe sistemul masinii sau incompatibilitatea dintre sistemele de operare ale telefonului si ale masinii.

Android Auto

Acum ca stim care ar putea fi cauzele probabile ale erorii Android auto nu se contecteaza sa vedem ce solutii avem pentru a putea folosi din nou Android Auto fara probleme cat conducem.

Remedieri posibile ale erorii Android auto nu se contecteaza

  • Verifica telefonul smart cu atentie. Vezi ce actualizari ai facut, vezi daca noul sistem de operare mai e compatibil cu sistemul de operare al masinii. Dezinstaleaza aplicatii care ar putea interfera, incearca sa actualizezi tot ce tine de conexiunile pentru aplicatii si sa vezi daca nu cumva apar erori. Da o resetare la setarile din fabrica daca stii ca sunt mai multe probleme si erori pe care nu le poti remedia. Da un restart si vezi daca reusesti sa folosesti Android Auto;
  • Verifica foarte atent cablul USB. De regula ne conectam mai simplu cu un cablu USB. Si el trebuie sa fie compatibil si nu trebuie sa aiba probleme, sa fie deteriorat, prea vechi. Schimba cablul cu unul de firma, compatibil si incearca din nou;
  • Verifica foarte atent castile sau orice dispozitive folosesti cu sistemul de entertainment. Vezi daca Android Auto e activ in sistemul masinii, da un restart la sistem si incearca din nou;
  • Verifica pe site-ul producatorului masinii si al softului pentru a vedea daca nu a aparut un update de firmware care rezolva erorile de comunicare. Cu un update poti sa rezolvi de multe ori toate problemele. Mai poti semnala orice problema ai producatorului masinii si poti merge cu masina intr-un service specializat pentru o schimbare de soft, daca problemele persista;
  • Anuleaza setarea Add new cars to Android Auto-deconecteaza telefonul de la masina, deschide Android Auto pe telefon, mergi la Meniu, Setari, Masini conectate, debifeaza Add new Cars to Android Auto. Reconecteaza telefonul la masina;
  • Reseteaza aplicatia Android Auto din telefon prin curatarea Cache-ului si Mediului de Stocare-Storage. Ai grija sa nu ai telefonul conectat la masina, mergi in Setari, Aplicatii, Android Auto, tap pe Clear la Cache si Storage.

Distribuie.

Marian Ciobanu, redactor-şef pentru publicaţia Geeki.ro, pasionat de tehnologie, maşini, divertisment nerd, ştiinţa şi jocuri video, îmi place să testez telefoane, laptopuri, dispozitive foto/video, tablete şi alte diferite gadgeturi iar aceste informaţii le împărtăşesc prin acest website.În perioada 2014-2018, am fost fondator şi redactor-şef la revista online de ştiri şi informaţii tehnologice BetIT, apoi din 2019, am început un nou proiect numit GEEKI, un portal de ştiri şi informaţii IT&C, unde puteţi găsi diverse articole despre Hi-Tech, Ştiinţă, divertisment nerd, jocuri video şi multe altele.În momentul de faţă folosesc un Samsung Galaxy S22 Ultra ca şi telefon principal pentru foto/video şi alte task-uri în serviciul website-ului, iar pentru conţinutul site-ului, şi bună gestionare a lui, folosesc un computer făcut "pe piese".

Un comentariu

  1. madalin calugaru on

    Încerc sa ma contactez la multimedia mașinii care nu are android dar are mirrorlink și îmi da eroare.spune că “acest usb nu este compatibil ” .am încercat vreo doua cabluri degeaba . Aveți vreo sugestie pt mine ?

Lasa un raspuns