AOC C27G2ZU Review: Monitor de gaming cu 240 HZ şi 0.5 ms.

Marian Ciobanu
By Marian Ciobanu
7 Min
AOC C27G2ZU Review
AOC C27G2ZU Review

Timp de aproximativ o lună, la PC-ul de pe care lucrez, am avut un nou invitat, este vorba de AOC C27G2ZU, acest monitor se remarcă în primul rând prin raportul cost/beneficiu.

AOC C27G2ZU este un monitor de gaming, vine cu 240 HZ, 0.5 timp de răspuns şi 27 inch. Mai jos vom vorbi despre design-ul monitorului, display-ul, experienţa de joc, apoi vom exprima câteva concluzii.

Monitorul primit de noi, are atât părţi bune cât şi mai puţin bune, aşa că în funcţie de ceea ce căutaţi voi cu adevărat, acest articol vă poate ajuta să faceţi alegerea corectă.

Design

Pentru prima oară, când vom deschide cutia cu monitorul, ne va întâmpina în primul rând, un picior, o coloană, cablurile de conectare la alimentare și DisplayPort și HDMI.

AOC C27G2ZU vine cu linii de design folosite de multe ori în produsele de gaming, totuşi acest design este foarte atrăgător reuşind să combine foarte bine detaliile negre cu roşii.

Piciorul ne permite să reglăm monitorul pe înălţime şi înclinare fata/spate, fiind foarte comod pentru noi să ajustăm înălţimea imaginii pentru un confort sporit, de asemenea, grosimea acestuia este una destul de mică, ceea ce face ca acest monitor să fie uşor de aşezat oriunde.

AOC C27G2ZU Review

Pentru a instala monitorul nu avem nevoie de alte unelte, totul este inclus în cutia monitorului iar instalarea lui am realizat-o în 10 minute, asta fiind pentru prima oară când testez un monitor de la AOC.

În partea din spate a monitorului, găsim panoul de conectori ce cuprinde patru porturi USB, două HDMI 2.0, un DisplayPort și ieșire audio pentru căști de 3,5 mm.

Ecran

Ceea ce ne interesează totuşi la un monitor, nu este neapărat design-ul dacă vorbim de un monitor de gaming, ci ecranul acestui monitor.

AOC C27G2ZU Review

AOC a optat pentru un panou VA curbat de 27 de inchi cu o rezoluție de 1920 x 1080 pixeli cu suport HDR într-un cadru cu margini foarte înguste. Pentru a satisface cei mai pretențioși jucători, acest panou are o rată de reîmprospătare de 240 Hz și un timp de răspuns de 0,5 milisecunde. În plus, acest monitor include tehnologia AMD FreeSync Premium, care permite sincronizarea ratelor de reîmprospătare ale GPU-ului și monitorului și este compatibil cu G-Sync.

Raportul său de contrast este de 3000:1, acoperind 89% din spațiul de culoare Adobe RGB și 120% sRGB, ceea ce se traduce în culori detaliate care arată strălucitoare până la 300 cd/m2, totuşi nu trebuie să vă temeţi de apariţia reflexiilor pe ecran, acestea nu vor apărea datorită tehnologiilor Anti glare 3H de la AOC pentru a împiedica acest lucru.

O notă curioasă este că deja vorbim de rate de reîmprospătare atât de mari încât trebuie să ai un ochi foarte bun pentru a le aprecia, dar odată ce te obișnuiești, este mai apreciat când trebuie să te întorci la panouri cu mai puțini Hz.

Specificații AOC C27G2ZU

AOC C27G2ZU Review
 • Dimensiunea ecranului: 27 inchi cu raport de aspect 16:9
 • Rezoluție: Full HD 1920x1080p
 • Rata de reîmprospătare 240 Hz
 • Timp de răspuns (MPRT) 0,5 ms
 • Panou tip VA curbat
 • Acoperire sRGB (%) 120
 • AMD FreeSync Premium
 • Luminozitate (tipic) 300
 • Conexiuni HDMI 2.0 x 2, DisplayPort 1.2 x 1, USB 3.2 (Gen1) x 4 și ieșire audio de 3,5 mm.
 • Difuzoare 2W x 2
 • Dimensiuni: 367,33 (Î) x 612,37 (L) x 73,16 (D)
 • Greutate fara baza: 4,1 kg

Experienţa de joc

Dat fiind că este un monitor de gaming, destul de mare şi un pic curbat, experienta oferită de AOC C27G2ZU a fost bună, eu am jucat Counter Strike: Global Offensive, un joc la care diferenţa este făcută foarte uşor cu ajutorul unui monitor.

Faptul că am fost capabil să activez 240 Hz, şi am avut o rată de răspuns de 0.5, mi-a fost oferită o experienţă fluidă şi un avantaj considerabil în comparaţie cu un jucător ce ar fi avut doar 60hz şi o rată de răspuns mai mare. Într-un joc precum CS:GO, aceste detalii contează foarte mult iar cel mai mic avantaj pe care îl ai, te va ajuta chiar şi într-o situaţie decisivă.

Din păcate, fiind utilizator de Nvidia, nu am putut testa şi FreeSync, totuşi celelalte tehnologii oferite de AOC în acest monitor te ajuta în orice situaţie.

Am mai testat de asemenea acest monitor în FIFA, experienţa nu poate fi comparată cu un alt monitor ce are o rată de răspuns şi o frecvenţă mai mică, fiind foarte mulţumit.

Concluzie

Dacă doreşti un monitor la un preţ bun ce are 240 HZ şi o rată de răspuns de doar 0.5 ms + dacă vrei că monitorul să fie şi curbat, AOC C27G2ZU poate fi pentru tine. Este drept, nu avem o densitate a pixelilor foarte mare şi cred că acesta este singurul dezavantaj, vorbim de un monitor cu o diagonală mare, de 27 inch ce are doar FULL HD, dar la acest preţ, nici nu cred că ne putem dori mai multe, monitorul se ajustează în înălţime şi înclinare, este foarte confortabil de privit.

Monitorul AOC C27G2ZU va răspunde pozitiv tuturor celor ce se aşteaptă ca acesta să fie un monitor bun de gaming cu 240 HZ, şi timp de răspuns foarte mic, cu ecran curbat şi mare.

AOC C27G2ZU Review
4.3
Design 4.5 din 5
Ecran 4 din 5
Experienta de joc 4.5 din 5

Urmărește Geeki.ro și pe Google News

Etichetat: ,
Distribuie acest articol
Postat de Marian Ciobanu Redactor-șef
Urmăriți:
Fondator GEEKI, am creat acest portal de ştiri it, tutoriale, ghiduri şi alte articole din jurul unui divertisment mai "nerd" pentru a expune public ceea ce mă pasionează şi de a răspunde la întrebările multor internauţi. Vreau să duc acest portal mult mai departe, investesc foarte mult timp şi energie pentru a oferi calitate şi cantitate în egală măsură pentru publicul acestui site.
Lasă o recenzie

Lasă o recenzie

Adresa ta de email nu va fi publicată.