Primirea apelurilor telefonice este una dintre cele mai simple, mai naturale și frecvente activități ale zilelor noastre. Și, în teorie, nu ar trebui să existe probleme din acest punct de vedere, deoarece smartphone-urile sunt telefoane și, ca atare, servesc tocmai pentru a efectua apeluri telefonice. Dar, din păcate, uneori nu totul merge bine. De aceea, în acest articol informativ, vom discuta despre apeluri restrictionate Digi Mobil și cum puteți soluționa acest tip de problemă pe care o întâmpinați.

Apeluri restrictionate Digi

În cele ce urmează vom discuta despre una dintre cele mai comune probleme, și anume apeluri restrictionate Digi Mobil. De cele mai multe ori, suntem luați prin surprindere de faptul că nu putem efectua apeluri și auzim mesajul Ne pare rau, apelul dumneavoastra este restrictionat. Ulterior, trebuie să verificăm următoarele aspecte: dacă factura a fost achitată la timp sau dacă avem suficient credit pentru a apela numărul respectiv.

1. Verificați dacă facturile au fost achitate la timp

Atunci când nu puteți apela niciun număr, indiferent că acesta este din țară sau din străinătate, se poate ca el să fi fost deconectat pentru neplata facturilor la timp. De altfel, există posibilitatea că dacă ați făcut plata facturii restante, aceasta să nu fi fost înregistrată în baza de date de la Digi (RCS – RDS), mai ales dacă a fost efectuată prin alte metode care ar putea crea dificultăți în validarea tranzacției (Paypoint, SelfPay, transfer bancar, etc.)

Recomandat în acest tip de cazuri este să sunați la relații cu clienții Digi prin următorul număr de telefon: 0314004414 sau să acesați pagina de contact Digi. Compania poate să vă reconecteze serviciile în avans cu promisiunea de plată în maxim 5 zile, chiar dacă nu a fost efectuată plata.

În cazul în care aveți internet fix, verificați dacă și acesta este întrerupt pentru neplată. De obicei, acest serviciu este restricționat împreună cu telefonia mobilă.

2. Verificați numărul pe care îl apelați

Dacă încercați să sunați la un număr internațional, care implică costuri suplimentare, trebuie să știți că Digi blochează acest tip de apeluri tocmai pentru a preveni diverse situații neplăcute, cum ar fi o factură colosală neintenționată. Automat, apelul către țări non-UE implică taxe mari, de aceea dacă primiți mesajul Ne pare rau, apelul dumneavoastra este restrictionat, acesta este motivul.

Există multe fraude telefonice care profită de faptul că apeluri telefonice internaționale nu sunt blocate din oficiu. Astfel, se prea poate să vă fi confruntat chiar dvs. cu acest tip de situații în care ați fost apelat în scurt de un numă străin, cu prefix internațional, doar pentru a vă face să sunați înapoi și să fiți taxat suplimentar.

Deblocare apeluri restricționate Digi

Dacă doriți să deblocați restricționarea apelurilor în cazul numerelor de telefon mobil cât și fix dintr-o anumită țară internațională non-UE, tot ce trebuie să faceți este să faceți o sesizare către Digi în raport cu această dificultate pe care o întâmpinați, la numărul de cotnact menționat mai sus.

Distribuie

Scrie ceva...