ŞtiriTehnologie

Aplicatia Zoom de videoconferinta iti trimite datele pe Facebook

Pandemia Coronavirus și orașele din întreaga lume în blocare i-a obligat pe oameni să lucreze de acasă. Drept urmare, multe instrumente de comunicare online sunt martorii unei creșteri a popularității.

Una dintre ele este Zoom, o aplicație populară de conferință video care trimite „unele date de analiză” pe Facebook, chiar dacă utilizatorii nu au un cont Facebook, relatează Vice.

Când instalați aplicația Zoom pe iPhone, se conectează la Facebook Graph API, care este unul dintre numeroasele moduri în care Facebook colectează datele utilizatorului prin intermediul aplicațiilor terțe.

Deși aceasta nu este o practică neobișnuită, problema este că utilizatorii nu au niciun indiciu privind colectarea datelor. În plus, nu se menționează acest lucru în politica de confidențialitate a Zoom.

Zoom menționează Facebook o singură dată în politica sa de confidențialitate și asta despre colectarea datelor de profil ale utilizatorului de pe Facebook, deoarece probabil că oamenii se vor conecta prin Facebook. Cu toate acestea, nu informează în mod explicit despre trimiterea datelor utilizatorilor Zoom pe Facebook sau despre persoanele care nu au nici măcar un cont.

Ce date trimite Zoom pe Facebook?

Conform raportului, aplicația Zoom iOS notifică Facebook imediat ce utilizatorul deschide aplicația. În al doilea rând, aplicația trimite detalii despre modelul dispozitivului, fusul orar particular, orașul și rețeaua de transportatori. De asemenea, creează un ID unic de publicitate, pe care agenții de publicitate îl pot utiliza pentru a trimite anunțuri vizate.

Deși Facebook nu este nevinovat atunci când vine vorba de protejarea confidențialității utilizatorului, în acest caz, menționează în orientările sale că dezvoltatorii terți trebuie să menționeze în mod explicit „cu privire la colectarea, distribuirea și utilizarea datelor de clienți”, între timp, Zoom trebuie să comenteze problema.

Anterior, Electronic Frontier Foundation (EFF), activist pentru drepturile digitale, a ridicat și câteva probleme de confidențialitate împotriva aplicației. Grupul a declarat că administratorii IT ar putea accesa mai multe detalii despre utilizator, inclusiv adresa IP și informațiile despre sistemul de operare.

Marian Ciobanu

Marian Ciobanu, redactor-şef la Geeki.ro, pasionat de tehnologie, maşini, divertisment, ştiinţă şi jocuri video. A fost fondator și redactor-șef la BetIT (2014-2018), iar din 2019 conduce Geeki.ro, un portal de știri IT&C și articole despre Hi-Tech și gaming.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare