Poate ați observat că atunci când vizitați un site web sau un link pe care îl vedeți pe Facebook și Instagram, sunteți redirecționat către browserul din aplicație, nu către browserul pe care îl utilizați. Cercetătorul Felix Krause a dezvăluit că Facebook și Instagram își urmăresc utilizatorii prin browserului din aplicație .

„Aplicația Instagram injectează cod de urmărire în fiecare site web afișat, inclusiv atunci când faceți clic pe reclame”, a spus Krause. Toate interacțiunile utilizatorului, cum ar fi fiecare buton și link atins; Selecțiile de text, capturile de ecran, adresele și numerele cărților de credit pot fi astfel vizualizate.” a continuat acesta.

Cercetarea s-a concentrat pe versiunile iOS ale Facebook și Instagram, dar s-a observat că aceste coduri funcționează și pe Android. Acest lucru este important deoarece poate exista o încălcare a transparenței de urmărire a aplicațiilor Apple – ATT introdus în iOS 15.4, care oferă permisiuni pentru aplicații și un control complet al confidențialității.

Aplicațiile Facebook și Instagram vă urmăresc fiecare pas

Meta spune că respectă preferințele ATT

Conform Meta, codul javascript injectat respectă preferințele ATT ale utilizatorilor. În plus, se precizează că utilizatorilor li se solicită aprobarea pentru a salva informațiile de plată în scopuri de completare automată.

Potrivit lui Krause, nu ar fi posibil sa se injecteze un cod javascript dacă ați merge pe un site securizat folosind browsere precum Safari, Firefox sau Chrome. În schimb, browserele în aplicație ale Instagram și Facebook rulează codul pe orice site web, sigur sau nu. Pe de altă parte, WhatsApp este menționat și în cercetare.

[SURSA]

Distribuie.

Marian Ciobanu, redactor-şef pentru publicaţia Geeki.ro, pasionat de tehnologie, maşini, divertisment nerd, ştiinţa şi jocuri video, îmi place să testez telefoane, laptopuri, dispozitive foto/video, tablete şi alte diferite gadgeturi iar aceste informaţii le împărtăşesc prin acest website.În perioada 2014-2018, am fost fondator şi redactor-şef la revista online de ştiri şi informaţii tehnologice BetIT, apoi din 2019, am început un nou proiect numit GEEKI, un portal de ştiri şi informaţii IT&C, unde puteţi găsi diverse articole despre Hi-Tech, Ştiinţă, divertisment nerd, jocuri video şi multe altele.În momentul de faţă folosesc un Samsung Galaxy S22 Ultra ca şi telefon principal pentru foto/video şi alte task-uri în serviciul website-ului, iar pentru conţinutul site-ului, şi bună gestionare a lui, folosesc un computer făcut "pe piese".

Lasa un raspuns