Nici nu au trecut câteva săptămâni de când iOS 14 și iPadOS 14 au fost anunțate în cadrul evenimentului WWDC, că Apple oferă deja un prim beta public pentru aceste noi versiuni ale sistemului de operare. Da, exact cum insinuezi, în cazul în care ai un iPhone sau un iPad, poți instala noul OS astfel încât să oferi și un feedback pentru a ajuta compania să îmbunătățească experiența pe care o oferă înainte de a face totul valabil publicului larg. Și da, sunt foarte mult lucruri interesante pe care le aduce update-ul.

De exemplu, Apple a adăugat opțiunea de a insera widget-uri pe home screen, a implementat un app drawer denumit App Library, i-a oferit lui Siri un nou aspect și a îmbunătățit aplicația de mesagerie.

Care sunt dispozitivele ce beneficiază de iOS14 și iPadOS 14?

Apple este foarte serios când vine vorba de acest aspect, iar după cum putem vedea, dispozitivele sunt aceleași care au fost compatibile și cu iOS 13.

Ce trebuie să știi înainte de a instala un beta?

Ei bine, există un motiv foarte bine întemeiat pentru care Apple lansează prima dată o nouă versiune a sistemului de operare iOS sau iPadOS în variantă beta – poate avea erori. Există posibilitatea ca unele aplicații să nu funcționeze așa cum trebuie sau chiar deloc. Bateria are și ea de suferit, dispozitivul se poate restarta sau închide în momente aleatorii. Desigur, toate acestea sunt lucruri normale, beta e o variantă de test și scopul său este de a îmbunătăți tot ce se poate înainte de a o face disponibilă în masă.

Așadar, în cazul în care dorești să încerci iOS14 sau iPadOS 14 pe un iPhone sau iPad, te sfătuiesc să o faci dacă nu e gadgetul pe care îl folosești în fiecare zi. Nu există garanția ca totul să meargă așa cum trebuie. Așadar, e bine să-ți iei această măsură de precauție ca să nu te trezești cu probleme în momente care nu sunt prielnice.

Cum se instalează noul iOS 14 sau iPadOS 14 public beta

Prin intermediul acestui public beta, oricine cu un telefon sau o tabletă de la Apple pot să testeze noua versiune a OS-ului. Iată care sunt pașii de urmat pentru a face acest lucru:

  1. Accesează pagina programului beta de la Apple pe dispozitivul pe care plănuiești să efectuezi instalarea.
  2. Apasă pe butonul Sign up . 
  3. Conectează-te cu un Apple ID și acceptă (în cazul în care ești de acord) termenii și condițiile. 
  4. Selectează dispozitivul iOS sau iPadOS din listă. 
  5. Înainte de a apăsa pe Download Profile, citește toate informațiile pe care Apple ți le oferă. 
  6. Apasă pe Download Profile și urmărește pașii menționați acolo.

Programul beta nu diferă cu nimic față de celelalte actualizări. înainte de toate, recomandăm ca telefonul să fie încărcat și conectat la o rețea stabilă de internet. 

Urmărește-ne pe Google News Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.