Apple, acuzată că stochează pe serverele sale istoricul convorbirilor realizate cu iPhone

Elcomsoft, o companie de securitate specializata in aplicatii de recuperat parole, acuza Apple ca stocheaza pe serverele sale istoricul convorbirilor utilizatorilor, fara acceptul acestora.

CEO-ul Elcomsoft, Vladimir Katalov, sustine ca, daca este activat serviciul iCloud, cel care presupune backup-ul si sincronizarea datelor prin intermediul serverelor companiei, Apple copiaza pe serverele sale inclusiv istoricul ultimelor patru luni.

Informatiile vizate includ numere de telefon, ora si durata apelurilor, precum si listele de apeluri ratate sau respinse. In plus, sunt salvate in iCloud inclusiv apelurilor audio si video realizate cu aplicatia FaceTime.

Cei de la Elcomsoft sustin ca acest lucru se intampla cel putin din martie 2015, atunci cand Apple a lansat versiunea 8.2 de iOS.

In replica, Apple sustine ca acest lucru se face pentru a sincroniza datele intre dispozitivele aceluiasi utilizator, acestea fiind criptate si putand fi accesate numai cu numele si parola alese de catre fiecare utilizator.

Citește continuarea pe stirileprotv.ro.

Citeste si:  Oamenii de stiinta din Brazilia lucreaza la un vaccin impotriva Covid-19
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Article

Apple ar putea crea ochelari inteligenți care să se conectează la iPhon

Next Article
FIFA 20

Primul eșalon fotbalistic din România va fi prezent în FIFA 20

Related Posts