noul MacBook Pro
noul MacBook Pro

Apple, va anunța în cele din urmă înlocuirea procesoarelor Intel pentru cipuri ele efectuate pe baza tehnologiei licență de la ARM, utilizate în mod obișnuit pe dispozitive iPhone, iPad-uri și smartphone-uri de la alte mărci. Revelația, potrivit „surselor legate de subiect” consultate de Bloomberg, ar trebui să se întâmple mai târziu în această lună.

Cea mai probabilă etapă este WWDC 2020, conferința anuală a dezvoltatorilor Apple, care va fi complet digitală anul acesta din cauza noii pandemii coronavirus. Evenimentul începe pe 22 iunie și ar trebui să aducă și noutăți despre sistemele de operare ale companiei.

Primul Mac cu procesor bazat pe ARM va sosi abia în 2021, cu macOS în continuare sistemul de operare și o bază pe A14, un cip folosit în următoarea generație a iPhone. Cel puțin trei variații ar fi în același timp în dezvoltare.

Parteneriat istoric

Zvonul datează deja din 2018, dar a fost menționat din nou în februarie anul trecut , consolidat luni mai târziu cu angajarea unui designer ARM. Schimbarea face parte din strategia companiei de a avea un control mai mare asupra componentelor, pentru a nu depinde de compatibilitatea și performanța terților.

Înlocuirea ar fi o voință a companiei și, de asemenea, rezultatul testelor interne, care arată o performanță îmbunătățită și mai multă eficiență energetică în comparație cu procesoarele Intel. Apple și Intel sunt parteneri din 2005, când compania a abandonat linia de cip PowerPC.

Urmărește-ne pe Google News Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.