Săptămâna trecută, la evenimentul Apple, au fost prezentate modele care au extins opțiunile cu un procesor M1, precum noul iPad Pro și noul iMac. Următorul mare eveniment va fi WWDC, care începe pe 7 iunie și se așteaptă să prezinte modele mai mari de MacBook Pro (14 “și 16”). Dar mai important decât dimensiunea lor este interiorul lor.

Pe pagina Nikkei se spune că Apple și TSMC vor începe producția în masă a cipului Apple M2 (eventual numit M1X). Aceasta înseamnă că primele dispozitive cu acest procesor pot fi lansate în iulie.

Interesant este că raportul spune că noul M2 va fi construit cu noul proces N5P. Actualul M1 este fabricat cu procesul N5, unde conform datelor oficiale ale TSMC, acesta oferă o îmbunătățire a vitezei cu 15% și o reducere cu 30% a consumului de energie , întotdeauna în raport cu tehnica N7 mai veche (7 nm) . Noul N5P îmbunătățește aceste cifre cu 20% și, respectiv, 40%, comparativ cu N7.

Se așteaptă ca noul M2 să adauge mai multe nuclee CPU și GPU, eventual NPU. M1 are în prezent 4 nuclee mari de procesor (și 4 nuclee mici) și 7 sau 8 nuclee GPU. Noua tehnică va consolida nucleele mari.

Noile computere cu M1 au dat un nou impuls seriei de computere Apple. Conform datelor de la IDC, în primul trimestru al anului Apple a vândut 6,69 milioane de Mac-uri , mai mult decât dublu față de aceeași perioadă a anului trecut. Iar 2020 a fost deja un an foarte bun pentru Mac, deoarece s-au vândut peste 23 de milioane de unități, cu 29,1% mai mult decât în ​​2019.

Distribuie

Scrie ceva...