iTunes
iTunes

Atunci când Apple a lansat cea mai nouă versiune a sistemului de operare MacOS pe 7 octombrie, a marcat sfârșitul erei iTunes.

iTunes va dispărea oficial după aproape două decenii în funcțiune. Compania și-a mutat funcționalitatea în 3 aplicații diferite: Apple Music, Podcast-uri și Apple TV.

Oprirea nu ar trebui să șocheze pe nimeni. În iunie, Apple a anunțat că închide aplicația pe bune. Compania a declarat la acea vreme că aplicația era pur și simplu prea aglomerată. De ani buni, utilizatorii se plâng de „bloatware-ul” iTunes, deoarece grămezi din diferite categorii media au îngreunat platforma.

Totuși, iTunes a oferit un hub central pentru conținutul oferit de companie. Acum, odată cu lansarea Catalinei, utilizatorii vor trebui să asculte muzică în Apple Music, să vizioneze videoclipuri pe Apple TV și să asculte podcast-uri în Apple Podcast.

Cei care au biblioteci mari MP3 colectate din zilele de glorie ale iTunes, își pot asculta încă melodiile prin intermediul Apple Music, în ciuda faptului că aplicația se concentrează pe streamingul de muzică. Mai mult decât atât, iTunes Store există în continuare pentru cei care nu sunt abonați la Apple Music, astfel încât oamenii pot încă să achiziționeze melodii individuale, dacă din anumite motive nu doresc să utilizeze un serviciu de streaming.

Cei care doresc sa utilizeze aplicatia de pe alte sisteme de operare, au inca aceasta optiune valabila. Deocamdată, iTunes funcționează în continuare pe sistemul de operare al inamicului, inclusiv Windows 10 (ilustrat mai sus).

Inițial, Apple trebuia să închidă iTunes complet.
Anul trecut, numeroase surse au indicat eliminarea iminentă a iTunes și a magazinului său de descărcare de muzică. Este important să menționeze că descărcările achiziționate vor fi păstrate și redate, dar utilizatorii nu vor putea achiziționa descărcări de melodii în viitor. Acest lucru a ridicat unele îngrijorări serioase și chiar fostul șef Apple Music, Jimmy Iovine, a recunoscut că descărcările plătite vor fi încetate odată ce cererea va fi sub un anumit nivel. Nu este clar ce nivel este în prezent, deși Apple a optat pentru a menține o versiune de iTunes (și descărcările sale de muzică) în funcțiune.

Apple a lansat iTunes în 2003, cu mult înainte de introducerea iPhone-urilor.

Acesta era destinat iPod-ului, lansat cu câțiva ani înainte, și a revoluționat industria muzicală, permițând oamenilor să cumpere orice melodie cu 0,99 USD și majoritatea albumelor pentru 9,99 USD. Mulți creditează aplicația pentru că nu doar transformă muzica online într-o afacere viabilă, ci și pentru că protejează în mod serios traficul de muzică piratată.

În anii care au urmat, platforma a adăugat suport pentru podcast-uri, cărți electronice, cărți audio și videoclipuri. Mai târziu, după lansarea iPhone-ului, aplicația a adăugat funcții mai sofisticate, dar a devenit și mai complexă de utilizat.

Odată cu apariția muzicii, oamenii au folosit în general doar iTunes pentru a asculta melodii indisponibile pe serviciile de streaming.

Urmărește-ne pe Google News Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.