Sistemul de operare macOS Big Sur beta public, noua versiune a OS-ului pe care Apple îl pune la dispoziție pe calculatoarele sale, a primit o groază de atenție încă de când a fost anunțat la WWDC 2020, mai ales datorită faptului că se aseamănă cu iOS.

Până acum, macOS Big Sur beta a fost disponibil doar pentru dezvoltatori, însă, prin această lansare, poate fi încercat și de către alți entuziaști ce doresc să testeze ceva nou care va fi disponibil în curând pentru publicul larg în variantă stabilă. Desigur, în cazul în care îți folosești Mac-ul pentru lucruri foarte seriose, nu este recomandat să treci pe această versiune, ci să mai aștepți puțin până ajunge la un grad de funcționare echilibrat.

macOS Big Sur Beta Public

macOS Big Sur a fost anunțat la ultima conferință pentru dezvoltatori Apple împreună cu noile versiuni ale sistemelor de operare pentru iPhone și iPad, iOS 14 și iPadOS 14, dintre care patru versiuni publice deja au fost lansate. Astfel, doar OS-ul pentru pc-uri lipsea din cerc, deși Apple oferă și posibilitatea testării tvOS și watchOS.

Fie ce a fost, noi încercăm să ne focusăm în acest articol pe faptul că poți încerca varianta publica a beta-ului pentru macOS Big Sur, o versiune ce nu poate fi trecută cu vederea fiindcă oferă multe funcții și un design nou care reușește să sublinieze perfect faptul că toate fac parte din același ecosistem: elemente cu background transparent și colțuri rotunjite, iconițe noi, un nou centru de control care are la bază aceeași ideologie ca cea de pe iOS, plus multe altele…

BigSur

Așadar, în cazul în care nu mai ai răbdare și dorești să testezi noul OS (fără a mai aștepta până devine suficient de stabil pentru a trece definitiv pe el), tot ce trebuie să faci este să te înscrii în programul beta cu propriul Apple ID și, desigur, să ai un Mac compatibil cu noua versiune (fapt ce nu ar trebui să fie o problemă, deoarece compatibilitatea în cazul Apple este una destul de mare atunci când vine vorba despre software și dispozitivele sale).

Iată ce dispozitive sunt compatibile cu macOS Big Sur :

  • MacBook 2015 sau mai nou
  • MacBook Air 2013 sau mai nou
  • MacBook Pro 2013 sau mai nou
  • Mac mini 2014 sau mai nou
  • iMac 2014 sau mai nou
  • iMac Pro 2017 sau mai nou
  • Mac Pro 2013 sau mai nou
Urmărește-ne pe Google News Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.