Apple va lansa un nou Mac cu procesor Intel

Marian Ciobanu
By Marian Ciobanu
3 Min
Apple va lansa un nou Mac cu procesor Intel

În timp ce gigantul din Cupertino face rapid tranziția la gama completă de Mac-uri Apple Silicon M, merită subliniat că 2021 ajunge la concluzia că relația dintre companie și Intel nu a fost complet perturbată.

Mac-ul cu Intel SoC va fi dedicat profesioniștilor în imagistică

Se zvonește că Tim Cook va introduce un nou Mac bazat pe Intel, deși în prezent nu avem informații despre data lansării sau caracteristicile dispozitivului menționat mai sus.

Cu Mac Pro, Apple nu ar trebui să facă încă pe deplin trecerea la Silicon, deoarece ne așteptăm să fie echipat cu soluțiile Intel Xeon.

Cu toate acestea, știm că OEM-ul american lucrează la două noi Mac Pro , unul care va fi complet rescris de la zero și altul care va prezenta designul actual cu un interior actualizat.

Procesorul Apple s-a dovedit a fi un concurent demn și pentru unele dintre cele mai bune procesoare Intel pentru consumatori, dar se pare că compania nu este încă pregătită să provoace concurența de la o stație de lucru profesională cu soluții Xeon.

Pentru noul Mac Pro‌ 2022, ne așteptăm ca desktopul să includă procesorul scalabil Intel Xeon, despre care compania spune că are „ performanță îmbunătățită, securitate, eficiență și accelerare AI încorporată pentru a gestiona sarcinile de lucru IoT și AI mai puternică ”.

Poate părea ciudat că în timpul tranziției liniilor MacBook Air, Pro, Mac Mini și iMac către soluții proprietare, Apple lansează un alt Mac cu un Intel SoC, dar există motive dincolo de performanță care probabil vor influența decizia companiei în sine. .

Cipurile Apple rulează pe o arhitectură complet diferită de cele bazate pe SoC ale rivalului Intel. Pe laptop-uri / desktop-uri cu M1, M1 Pro și M1 Max, compania folosește Rosetta 2 pentru a traduce automat și fără probleme aplicațiile create pentru computere cu chipset-uri „non-Apple”.

În timp ce Rosetta 2 funcționează pentru majoritatea clienților, Tim Cook poate dori să reziste puțin pentru a se asigura că tehnologia de traducere este mai matură înainte de a le permite clienților săi profesioniști și pretențioși să o folosească.

În ceea ce privește Mac Pro‌ reproiectat, programat pentru anul viitor, acesta ar putea include până la 32 de nuclee de înaltă performanță și până la 128 de nuclee grafice.

Urmărește Geeki.ro și pe Google News

Etichetat: , ,
Distribuie acest articol
Postat de Marian Ciobanu Redactor-șef
Urmăriți:
Fondator GEEKI, am creat acest portal de ştiri it, tutoriale, ghiduri şi alte articole din jurul unui divertisment mai "nerd" pentru a expune public ceea ce mă pasionează şi de a răspunde la întrebările multor internauţi. Vreau să duc acest portal mult mai departe, investesc foarte mult timp şi energie pentru a oferi calitate şi cantitate în egală măsură pentru publicul acestui site.
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.