GadgetŞtiri

Ceasul tău Apple Watch are o nuanță deranjantă pe ecran după ce ai instalat watchOS 9.5? Nu ești singurul afectat

După ce au făcut actualizarea la watchOS 9.5, unii posesori de Apple Watch au observat că ecranul ceasului lor are o nuanță verde sau gri. Se pare că e vorba de o eroare software care ar putea fi corectată într-o versiune ulterioară a watchOS.

După ce au instalat ultima versiune a sistemului de operare pentru ceasul inteligent Apple, unii utilizatori s-au confruntat cu o problemă neobișnuită: ecranul ceasului lor a căpătat o nuanță verde sau gri în anumite situații. Problema pare să afecteze în special modelele mai vechi de Apple Watch și să fie vizibilă atunci când se accesează centrul de notificări sau centrul de control al ceasului.

Potrivit unor rapoarte apărute pe Reddit și pe forumurile MacRumors, problema a început să apară după actualizarea la watchOS 9.5, lansat săptămâna trecută. Cei mai mulți dintre cei afectați au Apple Watch Series 8 sau mai vechi, dar există și câteva cazuri izolate de Apple Watch SE și Apple Watch Ultra care au aceeași problemă. Nuanța verde sau gri este mai evidentă pe fundalurile negre și pare să dispară atunci când se schimbă luminozitatea ecranului.

Just upgraded to watchOS 9.5 and control center has now this weird and ugly grey background, do you have it as well?
by u/Ninolacom in AppleWatch

Nu se știe încă care este cauza exactă a acestei probleme, dar totul indică faptul că este vorba de un bug software și nu de o defecțiune hardware. Unii utilizatori au reușit să scape de nuanța neplăcută după ce au repornit ceasul, dar alții nu au avut același noroc. Apple nu a făcut încă nicio declarație oficială despre această problemă, dar este posibil ca o soluție să fie inclusă în următoarea versiune a watchOS.

Apple a mai avut în trecut probleme similare cu nuanțele ecranului pe unele modele de iPhone, pe care le-a rezolvat prin actualizări software. Dacă și în acest caz este vorba de un bug software, Apple ar trebui să poată remedia problema într-o viitoare actualizare a watchOS. În prezent, Apple testează watchOS 9.6, dar nu se știe dacă această versiune va elimina nuanța verde sau gri de pe Apple Watch.

Până atunci, utilizatorii afectați pot încerca să repornească ceasul sau să schimbe luminozitatea ecranului pentru a vedea dacă problema persistă. De asemenea, pot contacta serviciul de asistență Apple pentru a raporta problema și a cere eventuale soluții. În orice caz, problema nu pare să afecteze funcționalitatea ceasului sau să pună în pericol siguranța utilizatorilor.

Marian Mărian

Marian este un adept al culturii geek și prezintă un interes ridicat față de marketingul digital. Acesta consideră că internetul e un mediu minunat care oferă oportunități nelimitate utilizatorilor de a se dezvolta și de a-și exprima creativitatea. Cu o experiență vastă în copywriting, Marian a redactat articole pentru revista online de ştiri şi informaţii tehnologice BetIT, în perioada 2016-2018. Apoi, din 2019, Marian a preluat rolul de Redactor-șef adjunct și SEO Specialist în cadrul portalului de ştiri şi informaţii IT&C intitulat GEEKI. Pe lângă capabilitățile sale de gândire critică, fiind capabil să facă diferența între corelație și cauzalitate în domeniul SEO, acestuia îi place, de altfel, să scrie articole despre diverse subiecte ce țin de tehnologie, știință și divertisment.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button