ASUS lanseaza ROG Phone 5 pentru a depasi limitele jocurilor pe smartphone

Treptat, noile smartphone-uri high-end din 2021 sunt dezvăluite, oferind utilizatorilor posibilitatea de a alege între mai multe modele, cu specificatii diferite. Dar dacă sunteți un jucator mobil, este probabil ca aceasta sa fie lansarea noilor smartphone-uri de gaming pe care le ateaptăți cu nerăbdare.

Într-adevăr, ASUS tocmai a dezvăluit noua generație de smartphone-uri optimizate pentru jocuri video: seria ROG Phone 5, inclusiv ROG Phone 5, ROG Phone 5 Pro și ROG Phone Ultimate.

La fel ca aproape toate smartphone-urile premium din aceeași generație (cum ar fi Galaxy S21 sau Mi 11 de la Xiaomi), seria ROG Phone 5 utilizează procesorul Snapdragon 888 de la Qualcomm. În prezent, acesta este cel mai puternic Snapdragon SoC pentru smartphone-uri Android. În comparație cu generația anterioară, aceasta permite o creștere cu 35% a performanței GPU-ului și o creștere de 25% a performanței Procesorului. Desigur, noul ASUS ROG este compatibil cu 5G și beneficiază și de caracteristicile Elite Gaming de la Qualcomm.

ROG Phone 5
ROG Phone 5

Cu această nouă generație de smartphone-uri pentru jocuri, ASUS îmbunătățește, de asemenea, sistemul de răcire. De exemplu, producătorul a conceput un nou aspect al componentelor care permite o mai bună disipare a căldurii: bateria este împărțită în două și procesorul este plasat în centru. Acest lucru permite ca căldura generată de procesor să fie transferată pe toate marginile și îmbunătățește eficiența termică. Și, desigur, dispozitivul are, de asemenea, un sistem de răcire cu cameră de aburi, în timp ce ventilatorul AeroActive Cooler (un accesoriu) a fost reproiectat, și scade temperatura procesorului cu 10 grade Celsius.

Un display de înaltă performanță și un design optimizat pentru jocuri

ROG Phone 5
ROG Phone 5

ASUS ROG Phone 5 și variantele sale sunt, de asemenea, diferite de alte smartphone-uri datorită ecranului lor, care ar trebui să ofere jucătorilor o calitate vizuală excelentă și o mare fluiditate. ASUS a optat pentru un ecran AMOLED HDR10 de 6,78 inchi (2248×1080) cu o rată de reîmprospătare de 144 Hz și un timp de răspuns de 1 ms. Pentru a oferi o experiență de joc cursivă, seria ASUS ROG Phone 5 beneficiază, de asemenea, de o rată de eșantionare tactilă de 300 Hz, cu o latență de 24,3 ms în eseu și 18 ms în alunecare. Și totul este protejat de sticla Gorilla Glass Victus.

În caz contrar, ASUS a adus îmbunătățiri și caracteristicilor sale de jocuri, ar fi AirTriggers (butoane poziționate ca declanșatoare care pot înlocui comenzile tactile pentru a controla jocurile) sau suport de mișcare. Pe de altă parte, pe ROG Phone 5 Pro și ROG Phone 5 Ultimate, ASUS oferă senzori tactili în spate, care permit funcții L2/R2.

În esență, aceste smartphone-uri au fost concepute pentru a oferi un confort care este similar cu cel de pe console de jocuri. ASUS are, de asemenea, un ecran cu matrice pe spatele dispozitivelor sale din seriile ROG Phone 5 Pro și ROG Phone Ultimate, care afișează animații video personalizate.

Baterie rapidă și reîncărcare

În ceea ce privește durata de viață a bateriei, ASUS a fost de asemenea foarte util, oferind ROG Phone 5, ROG Phone 5 Pro și ROG Phone 5 Ultimate, o baterie de 6.000 mAh,care acceptă încărcarea rapidă la 65 W. Acest lucru poate crește 0% la 100% în mai puțin de o oră promite producătorului.

În plus, deoarece bateria este foarte solicitată pe dispozitivele de gameri, ASUS oferă mai multe moduri de încărcare. De exemplu, este posibil să se rețină sarcina rapid pentru a menține un nivel stabil, atunci când utilizatorul se joacă și încărcarea dispozitivului său în același timp.

Camera foto

Pe partea foto, ASUS foloseste aceiasi camera ca și pe modelul anterior. Producătorul explică faptul că vrea să valorifice tehnologiile pe care le stăpânește și, prin urmare, preferă să optimizeze procesarea digitală a imaginii. De exemplu, are un senzor frontal de 24 de megapixeli pe seria ROG Phone 5. Pe spate este un senzor principal de 64 de megapixeli,un ultra wide-angle de 13 megapixeli, si o macro de 5 megapixeli.

Pe scurt, seria ASUS ROG 5 de la ASUS este un rezumat al noilor tehnologii disponibile, pe care totul a fost proiectat pentru confortul și performanța jucătorilor. Iar dacă cele trei modele sunt suficient de apropiate, ASUS ROG Phone 5 Pro și ASUS ROG Phone 5 Ultimate ies în evidență datorită caracteristicilor precum ecranul matricial sau funcțiile R2/L2 de pe spate. În plus, ASUS ROG Phone 5 Ultimate este cel mai avansat model, cu o memorie RAM LPDDR5 de 18GB. Da, toate astea.

Preț și disponibilitate

În Romania, ASUS ROG Phone 5, nu se stie cand va fi disponibil, insa se preconizeaza ca dupa 29 martie, in doua versiuni ca in vestul Europei.

Rog Phone 5 16/256GB va fi disponibil din 29 martie pentru 999 €
Rog Phone 5 12/256 GB va ajunge două săptămâni mai târziu, la un preț de €899
ROG Phone 5 8/128GB va fi disponibil o lună mai târziu pentru 799 €

În ceea ce privește versiunea Pro, aceasta va ajunge în aprilie, în timp ce ROG Phone 5 Ultimate va sosi mai târziu.

Asus a explicat ca lansarea treptata se datoreaza lipsurilor de componente.

Distribuie
Marian Ciobanu

Marian Ciobanu

Marian Ciobanu, redactor-şef pentru publicaţia Geeki.ro, pasionat de tehnologie, maşini, divertisment nerd, ştiinţa şi jocuri video, îmi place să testez telefoane, laptopuri, dispozitive foto/video, tablete şi alte diferite gadgeturi iar aceste informaţii le împărtăşesc prin acest website.În perioada 2014-2018, am fost fondator şi redactor-şef la revista online de ştiri şi informaţii tehnologice BetIT, apoi din 2019, am început un nou proiect numit GEEKI, un portal de ştiri şi informaţii IT&C, unde puteţi găsi diverse articole despre Hi-Tech, Ştiinţă, divertisment nerd, jocuri video şi multe altele.În momentul de faţă folosesc un Samsung Galaxy S22 Ultra ca şi telefon principal pentru foto/video şi alte task-uri în serviciul website-ului, iar pentru conţinutul site-ului, şi bună gestionare a lui, folosesc un computer făcut "pe piese".

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *