Gigantul tehnologic chinez Xiaomi se pregătește să intre în industria auto cu un nou vehicul electric. Iată prețul și caracteristicile așteptate ale noului vehicul

Xiaomi, unul dintre numele de succes din industria smartphone-urilor, plănuiește să intre în industria auto cu o investiție de peste 10 miliarde de dolari. După cum se știe, gigantul tehnologic a început recent negocierile cu BAIC pentru producția de vehicule. S-a raportat că compania a decis să continue pe cont propriu după negocieri și au fost împărtășite noi detalii despre proiect.

Potrivit știrilor din NotebookCheck, Xiaomi își propune să lanseze prima sa mașină electrică care va fi susținută de sistemul de conducere autonomă Xiaomi Pilot în 2024. Cu toate acestea, în timp ce prima mașină este de așteptat să fie un sedan cu patru uși, va costa aproximativ 150.000 de yuani (21.655 USD) și va fi alimentată de sistemul LiDAR.

Deși Xiaomi rămâne tăcut cu privire la autonomie, viteza maximă și alte detalii ale noii mașini, surse apropiate subiectului afirmă că Xiaomi a finalizat lucrările la prototipul de inginerie și s-a concentrat pe partea de software.

[SURSA]

Distribuie.

Marian Ciobanu, redactor-şef pentru publicaţia Geeki.ro, pasionat de tehnologie, maşini, divertisment nerd, ştiinţa şi jocuri video, îmi place să testez telefoane, laptopuri, dispozitive foto/video, tablete şi alte diferite gadgeturi iar aceste informaţii le împărtăşesc prin acest website.În perioada 2014-2018, am fost fondator şi redactor-şef la revista online de ştiri şi informaţii tehnologice BetIT, apoi din 2019, am început un nou proiect numit GEEKI, un portal de ştiri şi informaţii IT&C, unde puteţi găsi diverse articole despre Hi-Tech, Ştiinţă, divertisment nerd, jocuri video şi multe altele.În momentul de faţă folosesc un Samsung Galaxy S22 Ultra ca şi telefon principal pentru foto/video şi alte task-uri în serviciul website-ului, iar pentru conţinutul site-ului, şi bună gestionare a lui, folosesc un computer făcut "pe piese".

Lasa un raspuns