Au aparut noi detalii despre Ryzen 6000

Marian Ciobanu
By Marian Ciobanu
2 Min
Au aparut noi detalii despre Ryzen 6000

Familia de procesoare mobile Ryzen 6000 va oferi performanțe mult mai bune decât generația actuală, cu arhitectura de bază Zen3+ și grafica RDNA 2. Se așteaptă ca serialul să fie introdus în curând.

Noua linie de procesoare de la AMD, care se va baza pe nuclee Zen 3 reproiectate, își face deja loc în produse prototip.

Ce stim despre Ryzen 6000?

Seria mobilă Ryzen 5000 de la AMD se găsește astăzi în multe modele de laptopuri. Familia Ryzen APU, care aduce și o contribuție semnificativă la cota de piață a companiei, se pregătește să fie actualizată. Primele mostre din seria Ryzen 6000 s-au scurs deja pe internet.

Au aparut noi detalii despre Ryzen 6000

Procesorul AMD Ryzen 9 6900HX iese în evidență în modelul prototip de laptop Zephyrus Duo 16 GX650 aparținând mărcii Asus ROG . Pe lângă procesorul cu 8 nuclee și 16 fire, există o placă grafică NVIDIA RTX 3080 Ti, SSD NVMe de până la 8TB și memorie RAM DDR5 de până la 48GB. Ecranul are 16 inchi la rezoluție Full HD.

Același procesor a fost văzut anterior și pe modelul Asus ROG Strix Scar 15. În acest sens, un anunt de la AMD poate veni cel mai devreme la CES 2022. Cu arhitectura Zen3+, se așteaptă o creștere de 10-15% din punct de vedere al performanței, în timp ce arhitectura grafică RDNA 2 va oferi, de asemenea, progrese semnificative. Arhitectura de 6 nm este de asemenea de așteptat să fie eficientă din punct de vedere al eficienței.

Urmărește Geeki.ro și pe Google News

Etichetat:
Distribuie acest articol
Postat de Marian Ciobanu Redactor-șef
Urmăriți:
Fondator GEEKI, am creat acest portal de ştiri it, tutoriale, ghiduri şi alte articole din jurul unui divertisment mai "nerd" pentru a expune public ceea ce mă pasionează şi de a răspunde la întrebările multor internauţi. Vreau să duc acest portal mult mai departe, investesc foarte mult timp şi energie pentru a oferi calitate şi cantitate în egală măsură pentru publicul acestui site.
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.