BeeAnywhere
BeeAnywhere

Mașinile electrice câștigă din ce în ce mai mult spațiu în industria auto. Problema este că această categorie are o gamă de prețuri pe care masele nu și le pot permite. Pentru a rezolva acest lucru, producătorul auto britanic MeV a creat BeeAnywhere: o mașină electrică compactă și ieftină.

Acest model a început să fie idealizat în 2019 de proprietarul Keating Supercars și fondatorul MeV, Tony Keating. Scopul lui Keating a fost să dezvolte o modalitate de a ajuta Marea Britanie să-și reducă emisiile de CO2 în următorii ani, prin adoptarea în masă a mașinilor electrice.

MeV a început apoi un proiect în colaborare cu Centrul Național de Inginerie a Motor din Universitatea din Bolton și Centrul pentru Inginerie și Inovație Grafenă de la Universitatea din Manchester.

Din această colaborare a ieșit o mașină electrică cu două uși, cu un motor bazat pe tehnologia mașinii sport și alimentat cu baterie – și, desigur, care poate fi controlată în continuare de smartphone-ul șoferului.

Ceea ce este cel mai surprinzător este însă prețul acestui model, care trebuie să fie similar cu hatchback-urile de cel puțin 8 ani în Regatul Unit. Pentru comparație, unele vehicule celebre din Romania care urmează designul auto hatchback sunt Renault Sandero, Volkswagen Golf și Ford Focus.

„BeeAnywhere (…) oferă potențialul de a înlocui milioane de vehicule poluante mai vechi, mai ales dacă este susținut de o strategie de casare”, a explicat Keating.

Președintele MeV, Tim Harper, a spus că o mașină electrică ieftină precum BeeAnywhere este cea mai rapidă și eficientă soluție pentru guvernul britanic pentru a-și atinge obiectivele împotriva poluării aerului. „Următoarea conferință COP26 oferă guvernului oportunitatea de a sprijini inovațiile cu emisii reduse de carbon și de a stimula crearea de noi industrii”, a spus Harper.

Urmărește-ne pe Google News Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.