Beneficiile jocurilor de construit pentru copii
Copiii sunt fascinați de ceea ce înseamnă construit, indiferent că este vorba despre lucruri aleatorii pe care le așează unele peste altele, ori despre clasicul Lego, seturi de cuburi din lemn sau plastic sau altele mai complexe. Joaca, în general, este principala activitate prin care copiii își dezvoltă o multitudine de abilități și învață lucruri noi. Vezi gama de produse pe care Evawoodtoys.ro o are la dispoziție pe rafturile virtuale și alege jocul de construcție potrivit pentru vârsta prichindelului tău. Astfel, vei aduce un plus în dezvoltarea sa. Iată unele dintre cele mai importante beneficii pe care le aduc aceste jocuri:
Dezvoltă motricitatea fină
Jocurile de construcție fiind compuse din mai multe piese, de diferite forme și dimensiuni, determină copiii să facă mișcările potrivite și să fie suficient de atenți, astfel încât să le așeze în locul care trebuie. Cu cât piesele sunt mai multe și mai mici, cu atât mișcările vor deveni mai armonioase.
Stimulează creativitatea, imaginația și limbajul
Cel mic poate crea povești în toată regula, adevărate lumi noi, atunci când construiește, astfel punându-și imaginația la contribuție. Atunci când îți va povesti despre creația sa, ascultă-l și încurajează-l, pentru că așa își va dezvolta și limbajul.
Dezvoltă capacitatea de concentrare, încrederea în sine și răbdarea
Fără toate acestea, noua sa creație nu s-ar putea duce la bun sfârșit. Concentrarea este una dintre calitățile de care are nevoie din primii ani de viață și care îl va ajuta foarte mult și la școală. Va fi o provocare momentul în care va observa faptul că are nevoie de răbdare pentru a-și termina creația, dar cu siguranță și-o va dezvolta în așa fel încât să reușească ceea ce și-a propus. Reușita aceasta, împreună cu aprecierile și încurajările părinților îi vor crește stima de sine.
Contribuie la dezvoltarea vederii în spațiu și a gândirii matematice
Seturile de construcție ajută copilul să învețe noțiuni despre forme, volum, dimensiune și spațiu, fără eforturi. De asemenea, poate face diverse calcule pentru realizarea construcțiilor. Chiar și tu îl poți provoca să numere sau să calculeze piesele folosite. Mai mult decât atât, el se va familiariza și cu legile fizicii, precum gravitația și echilibrul.
Dezvoltă abilitățile de comunicare
Construcțiile se pot realiza și în echipă, astfel fiind nevoie de comunicare între membri. Copilul va învăța să lucreze în echipă, să asculte și opiniile altora și să negocieze în așa fel încât toți să fie mulțumiți.
Jocurile de construit stimulează gândirea de tipul “out of the box” pentru că opțiunile de joacă sunt nenumărate. Alte idei bune de jucării pentru construit sunt: set de scule, banc de lucru pentru copii, căsuță multifuncțională si jucării de asamblat din lemn.