biorobotii
biorobotii

Biorobotii hibrizi este un proiect a oamenilor de ştiinţă de la Universitatea din Illinois, care au descoperit recent faptul că aceştia sunt funcţionabili şi în viitor pot fii implementaţi în medicină fiind nişte roboţei minusculi biodegradabili.

Potrivit oamenilor de ştiinţă aceştia au lucrat mai bine de zece ani pentru a ajunge la acest rezultat ce a fost testat, nu pe oameni însă se pare că a avut succes.

„Rezultatul primului studiu în mediu umed a constituit un succes pentru că roboţii, pot să înoate, celulele fiind modelaţi după spermatoizi (Celule reproducătoare masculine).”, potrivit profesorului Taher Saif.

Totuşi, aceşti roboţi au fost regândiţi pentru a avea două cozi în loc de una, aceştia fiind îmbrăcaţi cu un ţesut muscular cu neuroni sensibili la lumină. Atunci când interacţionează cu lumina neuronii propulsează roboţeii prin organism, lumină fiind în acest caz un declanşator.

Roboţii sunt biodegradabili iar folosirea ţesutului muscular în acest scop este o premieră pentru echipa oamenilor de ştiinţă, aceştia chiar şi fără alte impulsuri exterioare se pot extinde şi contractă. În trecut pentru acest tip de roboţi se foloseau impulsuri electrice.

Urmărește-ne pe Google News Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.