Temperaturile ridicate, care au fost în Canada și SUA în ultimele zile și a provocat moartea a sute de oameni, a ajuns acum în Europa. Experții spun că acesta este efectul schimbărilor climatice.

Încălzirea globală și schimbările climatice își fac simțită puterea în aceste zile. Dacă ne amintim, valul de căldură care a făcut ca sute de oameni să moară din cauza căldurii în Canada și SUA în zilele trecute a ajuns în Europa în aceste zile . Temperaturile din Scandinavia au depășit 34 de grade.

Institutul Național de Meteorologie din Finlanda a declarat că iunie a fost atât de fierbinte pentru prima dată din 1844. În mod similar, Suedia a raportat temperaturi record în unele părți ale acesteia. Cunoscut sub numele de „valul Rossby”, acest val de căldură a ucis peste 720 de oameni în sud-vestul Canadei. Cu toate acestea, conform declarației guvernatorului statului Oregon din SUA, s-a stabilit că 95 de persoane au murit doar în acel stat.

Pe de altă parte, experții spun că aceste temperaturi se pot agrava în următoarele zile. În primul rând, Michael Reeder, profesor de meteorologie la Școala de Pământ, Atmosferă și Mediu a Universității Monash din Australia, a spus că creșterile de temperatură în America de Nord și Europa sunt legate. Reeder spune că situația este legată de criza climatică preconizată.

Distribuie.

Marian Ciobanu, redactor-şef pentru publicaţia Geeki.ro, pasionat de tehnologie, maşini, divertisment nerd, ştiinţa şi jocuri video, îmi place să testez telefoane, laptopuri, dispozitive foto/video, tablete şi alte diferite gadgeturi iar aceste informaţii le împărtăşesc prin acest website.În perioada 2014-2018, am fost fondator şi redactor-şef la revista online de ştiri şi informaţii tehnologice BetIT, apoi din 2019, am început un nou proiect numit GEEKI, un portal de ştiri şi informaţii IT&C, unde puteţi găsi diverse articole despre Hi-Tech, Ştiinţă, divertisment nerd, jocuri video şi multe altele.În momentul de faţă folosesc un Samsung Galaxy S22 Ultra ca şi telefon principal pentru foto/video şi alte task-uri în serviciul website-ului, iar pentru conţinutul site-ului, şi bună gestionare a lui, folosesc un computer făcut "pe piese".

Lasa un raspuns