Call Of Duty Mobile are un debut spectaculos in stilul Pokemon Go

Noul joc mobil Call of Duty Mobile merge foarte bine. Compania de cercetare SensorTower raportează că jocul a…
Call Of Duty Mobile

Noul joc mobil Call of Duty Mobile merge foarte bine. Compania de cercetare SensorTower raportează că jocul a acumulat în jur de 148 de milioane de descărcări pe iOS și Android de la lansarea sa la 1 octombrie. Acest lucru îl face al doilea cel mai de succes joc mobil din istorie în ceea ce privește descărcările din prima lună; este doar în spatele popularului Pokemon Go pe acest front.

Call of Duty Mobile a fost dezvoltat de compania chineză Tencent în parteneriat cu Activision. Jocul este un titlu de „cele mai mari hituri”, prezentând unele dintre cele mai populare și memorabile hărți, moduri și personaje din istoria Call of Duty.

În ceea ce privește comparațiile cu alte jocuri din categoria shooter, cele 148 de milioane de descărcări ale Call of Duty Mobile din prima lună sunt de peste patru ori descărcările Fortnite din prima lună (35 de milioane). Cu toate acestea, acel joc a fost disponibil doar pe iOS la lansare. Versiunea mobilă a PUBG a avut 60,7 milioane de descărcări în prima lună, potrivit raportului.

Datele SensorTower arată că Call of Duty Mobile a avut în jur de 4,9 milioane de descărcări în fiecare zi pe iOS și Google Play, începând cu 24 de milioane de descărcări în prima zi.

În ceea ce privește cheltuielile, Call of Duty Mobile a castigat în jur de 53,9 milioane USD din diversele sale microtransacții în prima lună. Cea mai aglomerată zi a fost 5 octombrie, pentru care jucătorii au cheltuit in total 3,1 milioane de dolari. SUA conduce până acum in cumparaturi în ceea ce privește cheltuielile cu 22,8 milioane dolari; Japonia a fost pe locul doi cu 7 milioane de dolari.

Raportul spune că descărcările au fost distribuite aproape uniform între iOS și Android, dar jucătorii iOS cheltuiesc mai mult, ceea ce reprezintă 60% din totalul veniturilor.

Call of Duty Mobile dispune de două moduri multiplayer principale: un mod tradițional 5v5 tip head-to-head și Battle Royale tip de joc pentru până la 100 de jucători. Jocul oferă o serie de hărți iconice Call of Duty, inclusiv Nuketown 2, Crash, Hijacked și Firing Range. Sunt prezentate și personaje cunoscute, printre care căpitanul Price, Alex Mason și Simon “Ghost” Riley.

Având în vedere succesul masiv al lui Call of Duty Mobile, fanii se pot aștepta și la mai multe jocuri mobile de la Activision. De curând, compania a spus că are în vedere fiecare franciză pentru un joc mobil.

Nu doar Call of Duty Mobile este de succes. Noul joc de consolă din acest an, Call of Duty: Modern Warfare, a generat venituri de 600 de milioane de dolari la lansare și este de așteptat să vândă până la 27 de milioane de copii în timpul trimestrului său de lansare. Activision va câștiga și mai mulți bani din joc atunci când Battle Pass va fi live în decembrie.

Total
3
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

POSTĂRI ASEMĂNATOARE