Cel mai bun hosting
Cel mai bun hosting

De foarte multe ori am primit o intrebare pe care am tinut sa o dezbat in acest articol, si anume cand este timpul sa trecem de pe o gazduire partajata pe un VPS, gazduire partajata este numita si shared hosting, chiar si la noi in Romania.

Pentru inceput este credem ca este esential sa stim care sunt diferentele pe care le avem cand vine vorba de gazduire web partajata (shared) fata de un VPS (Virtual Private Server).

Pentru a face acest articol, la fel ca si alte articole, am ales sa ma bazez pe experienta mea personala, combinata cu una oferita de analisti ce se ocupa strict cu web hosturi.

Nota: Acest articol a fost sponsorizat de catre skaleweb, iar daca doriti sa cumparati in momentul de fata un VPS sau o gazduire web partajata, va recomand sa cumparati de la acestia, sunt foarte de treaba, suportul tehnic este superb, serviciile la fel, bazat pe opinia clientilor. Vom face si noi un curand teste si vom reveni cu un review, pana atunci sa trecem la diferentele dintre aceste doua tipuri de gazduire, si intr-un final sa raspundem la intrebarea din titlu.

Gazduire web partajata

Gazduirea partajata, asa cum ii spune si numele, este un tip de gazduire web ce presupune impartirea unui server privat cu mai multe persoane, adica, site-ul tau web va fi gazduit pe un server cu mai multe site-uri iar oferirea de RAM + CPU exclusiv pentru site-ul tau va fi incerta, totusi ti se poate oferi o anumita banda de trafic si spatiu  exclusiv pentru site-ul tau.

Shared Hosting este optima pentru un site mic, pentru a incepe sa faci anumite teste sau pentru o pagina de prezentare care nu are mai mult de 500 de vizitatori pe zi.

VPS (Virtul Privat Server)

Acest tip de server virtual este gazduit pe un server fizic impreuna cu mai multe servere virtuale intr-adevar, insa ti se va oferi mult mai multe decat in cazul unei gazduiri partajate, ti se va putea oferi cu certitudine o valoare a memoriei RAM de asemenea o anumita configuratie CPU pentru nevoile tale.

Un VPS este recomandata pentru un website ce este mare, atat din punct de vedere al greutatii in memorie de stocare cat si din punctul de vedere al traficului, de asemenea nu iti poti face un magazin pe un shared, decat daca ai doar cativa clienti pentru ca acesta se va misca lent, totusi in cazul unui VPS magazinul tau online poate beneficia de anumite configuratii ce ii va oferi o viteza de executare mai mare.

Mai multe despre aceste doua tipuri de gazduiri am explicat in acest articol, aici am facut un scurt rezumat pentru a putea raspunde la intrebarea „Cat trebuie sa treci de pe un shared pe un vps”.

Concluzie

Din punctul meu de vedere, daca pleci la drum cu gandul ca site-ul tau sa fie mare atat din punct de vedere al bazai de date cat si al treficului, iti recomand din prima un VPS, poti lua cel mai ieftin VPS, pe site-ul skaleweb, pretul porneste de la 12 euro pe luna si vei avea urmatoarea configuratie:

  • RAM: 2
  • CPU: 7.0 GHz – 2 Core
  • Stocare SSD: 40GB
  • Trafic: 1TB

Totusi, daca site-ul tau este mic iar tu consideri ca nu merita investiti multi bani, sau nu ai un buget necesar poti incepe cu un Smart SSD1, tot din oferta site-ului mentionat, al carui pret porneste del a 2 euro lunar. Din punctul meu de vedere preturile sunt foarte bune.

Daca esti pe shared si doresti o migrare pe VPS, poti apela la serviicul de gazduire iar acestia se vor ocupa de acest lucru.

Recomand sa treceti de pe shared pe VPS atunci cand vedeti ca site-ul dumneavoastra se misca de in ce in ce mai incet, sau cade uneori, acest lucru este un semn ca pachetul ales de tine este prea mic pentru cerintele site-ului pe care il detii.

Urmărește-ne pe Google News Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.