Când primul iPad a fost lansat în 2010, nu existau prea multe opțiuni din care să alegi. Acum, ai variante de tot felul care fac diferența și care oferă beneficii în funcție de buget și bunul plac.

O întrebare pe care mulți și-o pun este care-i cel mai bun iPad? Ce merită ales? Haide să vedem!

iPad Air este tableta cea mai populară a Apple. Aceasta oferă un echilibrul corect raportat la preț/calitate și se potrivește nevoilor majorității utilizatorilor. Dispozitivul are un ecran de 10,5 inch și sub bord vine echipat cu procesorul A12 Bionic, care a fost introdus pentru prima dată pe iPhone XS și XR la sfârșitul anului 2018.

Asta înseamnă că Air poate face față majorității sarcinilor zilnice, inclusiv jocurilor solicitante și altor aplicații consumatoare de resurse.

Compatibilitatea cu Apple Keyboard este un bonus pentru studenți sau pentru oricare persoană ce scrie intens. Există, de asemenea, suport pentru prima generație de Apple Pencil, care este perfect pentru notițe, adnotări, schițe, semnături și multe altele. Însă există și unele limitări la Air. Unele dintre aceste sunt: utilizarea unei carcase care a rămas cam la fel de la iPad Air din 2013. Senzorul de amprentă este ușor învechit și ca memorie internă, avem disponibili doar maxim 256 GB.

Dacă te orientezi spre un iPad Pro, mai întâi, ar fi bine să ai în vedere și iPad Air, ca să nu arunci cu banii în zadar. Desigur, cipul A12 Bionic nu ajunge la nivelul celor mai scumpe variante, dar, în general, iPad Air oferă o calitate destul de bună pentru prețul pe care-l cere.

Cel mai bun iPad pentru artiști și pentru cei care bugetul nu este o problemă

În virtutea ecranului mare, este greu să nu recomandăm iPad-ul Pro de 12,9 inch pentru creatorii de conținut. Împreună cu Apple Pencil de a doua generație, iPad Pro este o variantă de care trebuie să se ții cont.

Poate fi un pic prea mare pentru a-l ține cu o mână, așa că nu este ideal pentru navigarea pe rețelele sociale sau alte lucruri simpliste. De altfel, dimensiunea lui face ca portabilitatea să fie mai dificilă. Unul dintre motivele pentru care consumatorii apelează la tablete este pentru portabilitatea lor superioară, așa că merită să ții cont și de asta.

Procesorul este un A12X Bionic și oferă o performanță multi-core cu 35% mai mare decât A12 Bionic de pe iPad Air. În esență, asta înseamnă că iPad Pro va putea gestiona mult mai bine procesele intense.

Cel mai bun iPad pentru sarcinile de zi cu zi

iPad Pro de 11-inch ar putea fi capabil să-ți înlocuiască laptop-ul atunci când este conectat la un Apple Keyboard. În timp ce iPadOS nu este la fel de puternic ca MacOS sau Windows, multitudinile de aplicații existente în Store ar putea înlocui cu ușurință o marte parte din funcțiile necesare.

În timp ce experiență poate varia, tableta oferă o experiență plăcută.

Cipul A12X Bionic depășește cu mult laptopurile medii în ceea ce privește puterea brută și performanța generală a sistemului. Nu vei avea probleme în editarea videoclipurilor 4K în iMovie, să te joci intensiv sau să folosești mai multe aplicații în același timp.

În cele din urmă, decizia îți aparține. Ai la dispoziție Face ID-ul pentru deblocarea facială (demonstrată că este mai eficientă decât deblocarea prin amprentă). De asemenea, oferă stocare de până la un 1TB, în comparație cu 256GB de pe iPad Air.

Cel mai bun iPad ieftin

Pentru un buget limitat, cea mai bună variantă este iPad-ul de 10,2 inch. Performanța sa este dată de procesorul A10 Fusion (introdus prima oară în 2016 pe iPhone 7). Cu toate acestea, în ciuda faptului că nu este un dispozitiv de ultimă oră, aceasta e în continuare o tabletă capabilă pentru sarcinile de zi cu zi. Dacă doar navighezi pe web, intri pe rețelele de socializare, citeși/trimiți email-uri, te uiți la filme, asculți muzică și te joci, atunci nu vei întâmpina probleme.

În multe alte aspecte, tableta de față este similară cu iPad Air. Ambele sunt dotate cu o cameră de opt megapixeli și au o durată de viață a bateriei de până la 10 ore.

Tableta este compatibilă cu Apple Pencil din prima generație și acceptă, de asemenea, tastatura inteligentă, precum și alte tastaturi Bluetooth. În timp ce Face ID este disponibil pentru utilizatorii de iPhone și iPad Pro, iPad-ul de 10,2 inch are numai Touch ID. Memoria maximă, pe care o poți obține la acest model, este de 128 GB.