Una dintre cele mai mari companii de pe internet, Google, are în prezent mai multe platforme și servicii. Numărul mare de oferte ale companiei poate ajunge să provoace confuzie în rândul utilizatorilor, întrucât unele dintre platformele companiei au denumiri sau funcții similare.

Un astfel de caz este Google Drive și Google One. Odată cu lansarea unui serviciu de abonament de stocare de la gigantul căutării, poate exista confuzie cu platforma principală de gestionare a fișierelor a companiei, atât de mult încât compania însăși are o divizie în Întrebări frecvente pentru a diferenția serviciile.

Google Drive și Google One: Care este diferența?

Google Drive  este un serviciu de stocare în cloud Google , care poate fi chiar sincronizat  direct pe desktop printr-o aplicație specifică și accesat și pe dispozitivele mobile. În general, fișierele de diferite formate pot fi stocate în folderele serviciului și partajate foarte ușor cu oricine.

Cu toate acestea, odată cu apariția Google One , care este o platformă pentru extinderea capacității de stocare prin abonamente lunare, mulți oameni ajung să aibă îndoieli cu privire la produse. Cu toate acestea, ele funcționează în moduri diferite.

În timp ce Google Drive este prezentat gratuit cu o capacitate maximă de 15 GB și este imediat asociat cu contul dvs. Google, Google One trebuie cumpărat. Planurile oferite variază în ceea ce privește dimensiunea pentru extindere, iar prețurile lor sunt taxate prin cardul de credit asociat contului.

Prin urmare, de la 9,99 RON/lună serviciul oferă până la 100 GB spațiu de stocare. Cu 13,99 RON este posibil să aveți până la 200 GB, iar pentru 49,99 RON lunar, utilizatorii pot extinde spațiul de stocare cu până la 2 TB.

Este important de reținut că, chiar și cu eventuala întrerupere a abonamentului la serviciu, fișierele și documentele dumneavoastră nu vor fi șterse. Cu toate acestea, nu va fi posibil să adăugați altceva în Google Drive dacă cei 15 GB gratuiti au fost deja extrapolați.

Adică, în timp ce Google One este un abonament care garantează mai mult spațiu de stocare în cloud pe contul tău Google, Drive este platforma de gestionare a fișierelor salvate în cloud și care are deja 15 GB liber de utilizat.

Distribuie.

# Tânăr craiovean pasionat de travel, filme & seriale și noutăți din domeniul tehnologiei.

Lasa un raspuns