Cât costă PlayStation 5?

PS5 tendra un precio de 499 dolares 499 euros 1

În momentul de față, nu există o confirmare oficială din partea comapniei Sony, însă toate zvonurile care își fac de petrecanie pe internet ne indică faptul că PlayStation 5 va costa 499 dolari, atunci când își va face apariția, pe data de 20 a lunii noiembrie (nu este încă definitivă). De atlfel, acest preț, credem că va fi destinat versiunei cu disc a noii console. Prin urmare, dacă te întrebi cât costă PlayStation 5 și dacă vrei să afli faptul că suma este sau nu justificată, aruncă un ochi și peste partea de mai jos a articolului 😀

Cât costă PlayStation 5?

PS5 tendra un precio de 499 dolares 499 euros 2

Cu ceva timp în urmă, am discutat despre faptul că cea mai ieftină variantă a PS5-ului ar putea să se vândă pentru 329-350 dolari. Însă, acum că a trecut ceva timp, scurgerile de informații s-au așezat pe alocuri, astfel încât, acum, acel preț pare a fi oarecum forțat. Noua consolă Sony nu va coborî sub pragul de 400 dolari. Având în vedere toate știrile de pe marile site-uri de media și dat fiind faptul că există persoane din interior care au contact cu mai marii dezvoltatori de jocuri AAA, putem concluziona, pentru moment, că PS5 va fi mai scump decât ne-am fi așteptat, chiar mai costisitor decât Xbox Series X.

Citeste si:  Xbox One sau PlayStation 4? Care este mai bun, comparatie, cat de bine se vad jocurile, pretul si specificatiile

Dacă e să aruncăm o privire asupra uneia dintre cele mai de încredere surse de informații pe care le-am văzut în toată această perioadă, vom realiza că această schimbare are sens și că prețul de 499 dolari este unul perfect normal. Potrivit Bloomberg, Sony s-a confruntat cu un cost mare al producției încă de la început. Sursa ne indică și faptul că în acest an, compania va suporta un preț de producție pentru PS5 de 450 dolari, o sumă care include atât componentele, cât și mâna de lucru. Desigur, dacă ar fi să adăugăm și prețul transportului, costul ar crește considerabil.

În contrast, Xbox Series X ar putea avea un cost estimat de producție, conform unor serii de analize, aflat între 460 și 520 dolari. Da, știu la ce te gândești, cum de pentru Sony costul de producție este unul atât de apropiat față de cel al Xbox Series X, când cel de-al doilea are un GPU mai bun? Ei bine, este destul de simplu, Sony s-a focusat mai mult pe o putere de stocare SSD mult mai rapidă și performantă. Pentru a înțelege mai bine, compania japoneză a renunțat la câteva aspecte ce țin de GPU pentru a beneficia de un SSD mult mai bun, în timp ce Microsoft a folosit un SSD ma slab în performanță dar un GPU mai bun.

Citeste si:  PS5 data de lansare, pret, specificatii si stiri despre PlayStation 5

În cele din urmă, putem zice că prețul lui PS5 iese, încetul cu încetul, la iveală. Estimările care se tot plimbă de pe un site pe altul capătă din ce în ce mai mult sens, iar costul de 499 dolari care va fi suporta de împătimiții consolei, pare a fi acum justificat.

Total
2
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Article
motorola razr 2019 gold

Razr 2: prezentarea celui de-al doilea smartphone pliabil Motorola va avea loc pe data de 9 septembrie

Next Article
Le logo dApple sur un batiment

Primul smartphone pliabil Apple in 2023?

Related Posts