Qualcomm Snapdragon 888 este în prezent cea mai puternică platformă care poate fi utilizată pe un smartphone Android . După anunțul de la începutul lunii decembrie , Qualcomm a împărtășit reperele rezultatele ale noului SoC.

Există o premisă importantă de făcut: testele au fost efectuate la prima persoană de către Qualcomm și se referă la platforma de proiectare de referință cu Snapdragon 888. Acest lucru înseamnă că în acest moment nu există teste oficiale de la terți și nici teste de platforme bazate pe Snapdragon 888 personalizat de către producători individuali.

Producătorul de cipuri motivează decizia declarând:

“Datorită situației actuale de sănătate , nu a fost posibil să se efectueze teste practice de benchmarking de către terți. Prin urmare, compania s-a angajat în metode alternative care să-i permită să replice cât mai mult posibil procesele existente. Testele au fost efectuate în trei sesiuni diferite, toate filmate și ale căror scoruri au fost calculate cu ajutorul mediei.”

Reamintim principalele caracteristici ale platformei utilizate pentru teste – trebuie remarcat faptul că Qualcomm nu a comunicat frecvența de operare a GPU-ului.

  • Platforma: Platformă mobilă Snapdragon 888 5G QRD8350-DVT2.1MCN-65-PP484-211C
  • Display: 6,65 “FHD 1080×2340 pixeli, 120FPS
  • CPU: octa-core:
  • 3 nuclee @ 2,42 GHz
  • 4 nuclee @ 1,8 GHz
  • 1 nucleu @ 2,84 GHz
  • DRAM: 12 GB LPDDR5
  • Stocare: 512 GB
  • Baterie: 3.780 mAh
  • USB: Tipul C-3.1 Gen2

Snapdragon 888 rezultate

Qualcomm a vorbit despre performanța procesorului crescută cu până la 25% comparativ cu generația anterioară (Snapdragon 865) , în timp ce GPU- ul Adreno 660 promite o creștere de până la 35% . Cum se traduc aceste procente în indicii sintetici exprimați de parametrii de referință? Un prim răspuns vine din rezultatele oficiale care au fost obținute folosind setările implicite ale platformei – configurația optimă pentru a echilibra consumul și performanța într-un scenariu de utilizare zilnică, spune Qualcomm – și prin media a trei rezultate obținute la testele individuale.

Este corect să adăugăm că aceste numere ar trebui considerate ca un punct de plecare și că ar putea diferi (chiar și în bine) în smartphone-urile care vor folosi Snapdragon 888, datorită multiplelor implementări ale platformei – gândiți-vă, de exemplu, la smartphone-urile de jocuri care au astfel de sisteme de răcire. pentru a vă permite să împingeți acceleratorul și mai mult în ceea ce privește performanța.

Distribuie

Scrie ceva...