Cat de rapid este internetul Starlink? Rezultatele tastarilor beta

Starlink Satellites Public beta results

Până acum toată lumea are o idee despre mega-constelația lui Elon Musk și SpaceX Starlink. Ambițiosul proiect vizează lansarea a 42.000 de sateliți pentru a obține internet de mare viteză în întreaga lume. Rezultatele testelor beta publice ale internetului prin satelit ale lui Musk se realizeaza acum și par promițătoare.

Până în prezent, SpaceX a lansat 700 de sateliți Starlink, lansând prima sa varianta beta publică în SUA Site-ul său web spune că compania vizează lansarea globală în 2021. Văzând rezultatele testelor din beta-ul actual, putem spune că acești sateliți ar putea face conectivitatea globală la internet la nivelul următor.

Starlink va livra 1 Gbps

SpaceX are obiectivul ambițios de a obtine viteze de descărcare de 1GB folosind internetul prin satelit Starlink. La urma urmei, de ce nu? Dacă ne uităm la procesoarele mobile de vârf actuale, spre exemplu Qualcomm Snapdragon 865+, are viteze de vârf de 3,6 Gbps pe WiFi. Deci, este timpul să avem o conexiune la internet pentru a profita de această viteză.

Citeste si:  Cum iti testezi viteza de internet in 2020

De când a fost lansat pentru versiunea beta publică, oamenii postează rezultatele testelor de viteză pe Reddit, oferindu-ne o idee despre viteza actuală a Starlink. La momentul scrierii acestei postari, pe Internet Starlink erau postări care se lăudau cu o viteză de descărcare de 60 Mbps și o viteză de încărcare de 17,70 Mbps. Este probabil ca un utilizator beta Starlink să obțină o viteză medie de 40-42 Mbps.

Unul dintre testerii beta a condus către o zonă forestieră națională fără acoperire de GSM și a stabilit o conexiune Starlink acolo. Utilizatorul a înregistrat viteze de descărcare de până la 120 Mbps în zonele în care antena a văzut clar cerul. De asemenea, a înregistrat o latență de doar 37 ms, ceea ce este bine. Cu toate acestea, în spațiile cu multi copaci, conexiunea a fost intermitenta.

Latență mai mică

Pentru cei ce nu stiu ce inseamna, latența este milisecunda de decalaj între pachetele de date care călătoresc dintr-un punct în altul. Este un lucru destul de neobservabil dacă navigați întâmplător pe web, dar contează foarte mult dacă îl utilizați pentru o conferință, un webinar sau poate jocuri.

Citeste si:  Ce poti face daca internetul merge greu?

Google Fiber este unul dintre cei mai rapizi furnizori de bandă largă din SUA, iar oamenii încă se plâng de 30-50ms de latență în firul său de asistență . Verizon este un alt furnizor de internet de mare viteză din SUA, care pretinde o latență de până la 45 ms. Deși este o latență destul de bună chiar și pentru jocurile grele, nu se apropie de rezultatele Starlink.

Latența actuală a mega-constelației în construcție se situează undeva între 20-94ms. În declarația sa către FCC, SpaceX a vorbit despre internetul cu latență redusă, fiecare utilizator obținând viteze de 1 Gbps. În martie, CEO-ul SpaceX, Elon Musk, a mai declarat că compania urmărește o latență sub 20ms.

Dacă Starlink oferă acest lucru, va fi literalmente cea mai bună conexiune la internet pentru jocuri competitive. Având în vedere că doar o fracțiune din sateliții Starlink sunt acolo sus, iar testarea acestuia doar în SUA, rezultatele arată promițătoare.

Rămâi la curent cu toate noutățile!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
best mobile games on android 1170x585 1

Cele mai populare jocuri de care oamenii nu se plictisesc niciodată

Articolul următor
MacBook 2020

MacBook 2020: data lansării, prețul, specificațiile și zvonurile

Postări Asemănatoare
Total
1
Share