ŞtiriTelefoane

Ce este gorilla glass şi cum îţi protejează telefonul?

Gorilla Glass este un tip de sticlă durabilă și rezistentă la zgârieturi care a devenit populară în industria electronicelor de consum. A fost dezvoltată de compania americană Corning Inc. și a fost lansată pe piață în 2007. De atunci, a devenit un material de alegeri pentru ecranul telefoanelor inteligente, tablete și alte dispozitive electronice, datorită capacității sale de a rezista la zgârieturi și de a proteja ecranul dispozitivelor împotriva daunei.

Ce este gorilla glass?

Există mai multe versiuni ale Gorilla Glass, fiecare dintre ele fiind îmbunătățită față de versiunea precedentă pentru a oferi o rezistență și o durabilitate crescute. Primul tip de Gorilla Glass a fost lansat în 2007 și a fost numit Gorilla Glass original. Acesta a fost urmat de Gorilla Glass 2, care a fost lansat în 2012 și a oferit o rezistență și o durabilitate sporite față de versiunea originală. În 2013, Corning a lansat Gorilla Glass 3, care a adus îmbunătățiri semnificative față de versiunile anterioare, oferind o rezistență sporită la zgârieturi și o durabilitate crescută.

Gorilla Glass 4 a fost lansat în 2014 și a fost proiectat pentru a rezista la căderi și accidente, oferind o rezistență sporită la șocuri. În 2016, Corning a lansat Gorilla Glass 5, care a oferit o rezistență sporită la căderile de la înălțime scăzută și a fost proiectat să reziste la accidente frecvente.

În plus față de versiunile menționate mai sus, Corning a dezvoltat și Gorilla Glass Victus, care a fost lansat în 2020. Aceasta oferă o rezistență sporită la zgârieturi și căderi, fiind proiectată pentru a rezista la accidente frecvente și a proteja ecranul dispozitivelor împotriva daunei.

Ce este gorilla glass
Ce este gorilla glass

Gorilla Glass a devenit unul dintre cele mai populare materiale folosite în industria electronicelor de consum datorită capacității sale de a oferi o rezistență și o durabilitate sporite ecranelor dispozitivelor. De la lansarea sa în 2007, Gorilla Glass a evoluat continuu, oferind îmbunătățiri semnificative față de versiunile anterioare și protejând ecranul dispozitivelor de zgârieturi și accidente.

Gorilla Glass este fabricat prin procesul de ionizare, în care sticla este supusă unor temperaturi extrem de ridicate, ceea ce face ca moleculele să se adune în straturi dense și rezistente. Acest proces face ca Gorilla Glass să fie mai durabilă și rezistentă la zgârieturi decât sticla obișnuită utilizată în ecranul dispozitivelor electronice.

Gorilla Glass a devenit unul dintre standardele industriei în ceea ce privește protecția ecranului dispozitivelor electronice. Este folosită de către majoritatea producătorilor de telefoane inteligente și tablete, precum Samsung, Apple, Huawei, LG și alții.

Concluzii

În concluzie, Gorilla Glass este un material durabil și rezistent la zgârieturi care a devenit popular în industria electronicelor de consum. Cu mai multe versiuni lansate de-a lungul anilor, fiecare dintre ele oferind îmbunătățiri semnificative față de versiunea precedentă, Gorilla Glass a devenit unul dintre standardele industriei în ceea ce privește protecția ecranului dispozitivelor electronice.

Gorilla Glass a devenit atât de popular în industria electronicelor de consum încât termenul a devenit sinonim cu sticla durabilă și rezistentă la zgârieturi utilizată în ecranul dispozitivelor electronice. Deși există și alte tipuri de sticlă rezistentă la zgârieturi pe piață, Gorilla Glass este unul dintre cele mai cunoscute și folosite.

Utilizarea Gorilla Glass a crescut semnificativ în ultimii ani, datorită cererii tot mai mari pentru dispozitive electronice cu ecranuri rezistente la zgârieturi. Acest lucru a dus la dezvoltarea de noi tehnologii care să îmbunătățească proprietățile Gorilla Glass și să o facă mai durabilă și mai rezistentă.

Unul dintre cele mai recente avansuri în domeniul Gorilla Glass a fost lansarea Gorilla Glass Victus, care oferă o rezistență sporită la zgârieturi și căderi, fiind proiectată pentru a rezista la accidente frecvente și a proteja ecranul dispozitivelor împotriva daunei. Acest lucru a făcut ca Gorilla Glass să devină un material de alegeri pentru producătorii de dispozitive electronice care doresc să ofere utilizatorilor lor o protecție superioară a ecranului.

În viitor, se așteaptă ca Gorilla Glass să continue să evolueze și să devină tot mai durabilă și rezistentă la zgârieturi, oferind protecție superioară ecranului dispozitivelor electronice. Acest lucru va contribui la creșterea durabilității și a performanței dispozitivelor electronice, oferind utilizatorilor o experiență mai bună și mai fără griji.

Marian Ciobanu

Marian Ciobanu, redactor-şef pentru publicaţia Geeki.ro, pasionat de tehnologie, maşini, divertisment nerd, ştiinţa şi jocuri video, îmi place să testez telefoane, laptopuri, dispozitive foto/video, tablete şi alte diferite gadgeturi iar aceste informaţii le împărtăşesc prin acest website. În perioada 2014-2018, am fost fondator şi redactor-şef la revista online de ştiri şi informaţii tehnologice BetIT, apoi din 2019, am început un nou proiect numit GEEKI, un portal de ştiri şi informaţii IT&C, unde puteţi găsi diverse articole despre Hi-Tech, Ştiinţă, divertisment nerd, jocuri video şi multe altele. În momentul de faţă folosesc un Samsung Galaxy S22 Ultra ca şi telefon principal pentru foto/video şi alte task-uri în serviciul website-ului, iar pentru conţinutul site-ului, şi bună gestionare a lui, folosesc un computer făcut "pe piese".

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button