O piesa de calitate vorbeste de la sine iar felul in care arati nu va trece neobservat persoanelor implicate in negocieri si intalniri de afaceri.
Sa apari intr-un costum ieftin care pare ca ti se potriveste este acelasi lucru cu a aparea in pantofi plini de noroi. Impresia pe care o vei lasa este foarte importanta, astfel, alegerea unui costum barbati de calitate este cruciala in acest caz.
Cum alegi costume barbati de calitate
O piesa buna se poate recunoaste dupa detalii. La costumele bune, in faza de cusut, toate cusaturile sunt calcate bine si apoi parca sunt ajustate la silueta barbatului. In cazul costumelor scumpe, unele parti sunt cusute manual. Apoi, cusatura este mai putin densa (in comparatie cu cea facuta la masina) si, in consecinta, mai docila la contractie.
Atunci cand te intrebi ce costum barbatesc sa alegi, nu uita ca detaliile care nu sunt evidente la prima vedere sunt importante in produs.
Ce greseli poti comite cand alegi costume Trends Adina Buzatu
- Ai ales marimea gresita
Costumul trebuie sa fie in primul rand confortabil. Nu este bine daca este prea strans in unele locuri sau daca este prea larg (arata dezordonat). Iata cum iti poti da seama daca costumul ti se potriveste corect:
- Maneca cade drept, fara indoituri
- Gulerul sacoului este bine asezat in jurul gatului si nu sta bombat
- Sacoul este cu siguranta un pic cam mic daca atunci cand sunt incheiati nasturii exista riduri in forma de X
- Latimea umerilor este perfecta, nimic nu apasa si nimic nu iese in afara
- Nu trebuie sa existe cute, pliuri sau „bule” pe verso
- Despicaturile (fantele de la baza spatelui) nu trebuie sa se desfaca in parti
- Nu trebuie sa existe cute sau riduri in partea din fata a jachetei atunci cand nasturii sunt complet incheiati.
- Sacoul este prea lung
Un costum ieftin poate fi croit intr-un mod care sa se potriveasca perfect in ceea ce priveste umerii si talia, dar poate fi prea lung. Din aceasta cauza, figura pare foarte disproportionata, aproape ridicola. Cu siguranta, un astfel de aspect nu va contribui la imaginea ta pozitiva.
Lungimea sacoului va ajunge intotdeauna pana la baza sezutului si va acoperi buzunarele pantalonilor de costum, altfel sacoul este prea lung, iar picioarele vor parea mai scurte.
O alta modalitate de a verifica lungimea corecta a sacoului este prin comparatia cu pumnii inchisi tinand bratele intinse in jos, tivul sacoului ar trebui sa se opreasca in dreptului pumnului.
De asemenea, indiferent de lungime, sacoul are nevoie de o talie accentuata, cambrata, pentru a crea un efect subtil de clepsidra care complimenteaza orice gen de silueta si scoate umerii in evidenta.
- Manecile sunt prea lungi sau prea scurte.
Lungimea corecta a manecilor depinde de felul in care vei arata in costum. Maneca trebuie sa ajunga pana la osul incheieturii mainii iar 1-1,5 cm din manseta camasii trebuie sa fie vizibila de sub maneca.
Acelasi lucru se cere si la gulerul sacoului, camasa trebuie sa se vada aprox. 2 cm in spatele gatului.
- Pantalonii sunt mai lungi decat este necesar.
Trebuie sa fii de acord, pantalonii prea lungi care formeaza cute nu arata bine. Cum ar trebui sa fie: Partea de jos a piciorului pantalonului este asezata pe partea din fata a pantofului, astfel incat sa se creeze un usor pliu. Partea din spate trebuie sa fie cu 1-1,5 cm mai lunga decat cea din fata.
Nu conteaza daca sosetele ies de sub pantaloni in timp ce mergi sau cand stai jos. Dar daca sosetele sunt foarte scurte sau alunecate si expun piciorul gol – acest lucru este deja urat. Asadar, alege sosete care sa se potriveasca perfect si sa ajunga pana la mijlocul gambei.
In zilele noastre, costumul nu mai este doar o tinuta eleganta. A revenit cu mandrie si incredere in garderoba barbatilor, este purtat cu placere in vacante si in fiecare zi. Tehnologia de croitorie se imbunatateste constant, exista noi tesaturi moderne, frumoase, accesibile si de buna calitate. Asadar, astazi, orice barbat poate alege un costum de buna calitate pentru toate ocaziile.