Articolul 13
Articolul 13

Articolul 13, un subiect atât de sensibil în cât acum nici nu mai contează, sau cel puţin nu se mai vorbeşte despre acesta, fiind numit în prima fază „Articolul 11”, acum Articolul 13, a fost aprobat şi fiecare ţară urmează să îl aplice, ce o să se schimbe şi dacă o să se schimbe ceva, vorbim în acest articol.

Pentru început ţin să precizez că acest articol nu va prezenta un cârnat în care vorbim despre legi şi nelegi, ci câteva informaţii pe scurt, pentru că nu s-a mai vorbit de mult despre acest subiect, şi să nu credeţi că am scăpat de el, din păcate.

Ce înseamnă Articolul 13?

Acest articol a fost impus momentan în Europa şi funcţionează pentru a proteja drepturile omului, această iniţiativă este pentru a face un internet mai bun, mai curat, etc. Însă dacă parlamentarii sunt trecuţi de vârsta tineretului nu ştiu că atunci când faci conţinut, totul are legătură şi da mai eşti la început nu te poţi descurca fără alte resurse ce sunt deja disponibile pe internet.

De exemplu, cel mai mult va fi afectat YouTube-ul, mulţi dintre creatori de conţinut, unii dintre ei cei mai de succes în România, precum Mihai Hash, au folosit filmuleţele, le comentează într-un mod plăcut pentru vizualizatori şi aceştia cresc prin asta şi toată lumea este fericită, aici dacă se impune acest articol, domnul Mihai Hash, nu va mai avea voie să facă astfel de filmuleţe decât cu acordul celor ce au făcut filmuleţele pe care el le comentează, bineînţeles, YouTube nu sta să verifice manual toate video-urile, şi pentru a nu pierde timp aiurea chiar dacă Mihai are autorizaţie, domnul YouTube presat de această lege va cenzura video-urile respective.

E o bălărie pe care eu nici măcar nu am explicat-o concis, însă că şi idee Articolul 13 va afecta şi articolele scrise, dacă ai copiat ceva dintr-o parte, etc. Vei fi penalizat prin scoaterea aericolului tău de pe internet.

Acest articol 13, este un filtru de cenzură pentru a nu încălca drepturile de autor, un filtru agresiv ce va afecta toată Europa.

Ce se schimbă?

În practică? Ei bine cum am mai spus mai sus, multe, dar în România deocamdată e linişte, probabil liniştea dinaintea furtunii, sau totuşi nu se va schimba nimic. UE a acordat 2 ani pentru că fiecare ţară membră să aplice acest articol, fiecare cum vrea mai agresiv sau mai indulgent. Google şi Facebook nu va ţine cont de asta şi regulile şi modificările pe care le face vor fi la nivel de UE, nu doar pentru România, nu doar pentru Franţa.

Ce facem acum?

Aşteptam, şi tot aşteptăm, când apar informaţii noi, le vom discuta, şi promit că data viitoare într-o manieră mai bună şi mai la locul ei. Pericolul nu a dispărut, priveşte din umbră, ceva de genul acesta se potriveşte Articolului 13, vremea trece repede iar mâine-poimâine ne vom trezi că nu putem urmări un video sau să vedem postări pe Facebook şi YouTube, ţara noastră va face parte din cenzura idioată a UE iar dreptul la libertate în a comenta, a da cu părerea despre ceva în această ţară va dispărea.

Urmărește-ne pe Google News Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.